Amer Gojak bio na korak od Serije A, a sad je želja slavnog tima: Hrvatski pasoš, pa veliki transfer

Napušta Dinamo iz Zagreba

Amer Gojak bio na korak od Serije A, a sad je želja slavnog tima: Hrvatski pasoš, pa veliki transfer

M. Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Amer Gojak često se u posljednje vrijeme povezuje sa odlaskom iz zagrebačkog Dinama.

Gojak je, prema navodima engleskih medija, velika želja Evertona i Leeds Uniteda, a 23-godišnjeg bh. veznjaka prati i italijanska Atalanta.

Bh. fudbaler je u januaru bio na korak od odlaska u Seriju A. Fiorentina je pregovara s Dinamom, ali na kraju od transfera nije bilo ništa.

Agent Bernardo Brovarone otkrio je za Violanews šta se dešavalo u ovom slučaju i navodi da je Fiorentina još uvijek zainteresovana za bh. fudbalera.

"Spreman je za igru u jačim ligama. Talenat je neupitan, iako je ponekad previše samouvjeren. Ima određenih stvari koje treba popraviti", rekao je Brovarone i nastavio je:

"U januaru je mogao u Fiorentinu. Kontaktirani su agent i Amerov otac, pregovori su se vodili, ali sve je zaustavljeno zbog neočekivanih problema unutar tima i drugih želja tadašnjeg trenera Montelle. Sada su stvari mnogo povoljnije", rekao je ovaj agent.

Otkrio je da bi Gojak uskoro trebao dobiti hrvatski pasoš koji bi mu omogućio da igra bez statusa stranog fudbalera.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"On čeka hrvatski pasoš s kojim ne bi imao status stranog igrača. Vjerujem da bi ponuda od 10 miliona eura zadovoljila Dinamo, koji je u prošlosti za njega dobijao ponude Manchester Cityja, Betisa i Villarreala", istakao je Brovarone.

Gojak je ove sezone veoma dobar u dresu Dinama i po svemu sudeći ga čeka veliki transfer.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Maestro
Veliki talenat treba iskoristit potencijal koji ima ali džabe transfer ako ne promijeni ponašanje u glavi lahko bi mogao završiti kao Alen Halilović
7 2
Realist
I on bi radije da je Hrvat
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi