Američki biznismen zainteresovan za preuzimanje Rome
Foto - EPA

DaGrosa pokazuje interes, ali...

Američki biznismen zainteresovan za preuzimanje Rome

Midhat Šljivak
Teme:

Američki biznismen Joe DaGrosa potvrdio je interes za preuzimanjem ekipe Rome.

Aktuelni vlasnik kluba James Pallotta već nekoliko mjeseci pokušava da proda klub. Za sada mu to nije pošlo za rukom, a klub se povezivao s raznim investitorima.

Sada se pojavio DaGrosa. Priznao je interes za kupovinu kluba i želi ga kupiti u narednom periodu:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Mogu potvrditi da je Roma jedan od klubova za koji se rspitujem. Mada, mislim da je naš interes malo i preuveličan od naših prijatelja iz italijanskih medija. Uvjeren sam da Pallotta ima mnogo alternativa i da smo mi samo jedna od opcija koje razmatra", rekao je DaGrosa.

Američki biznismen je prethodno u svom vlasništvu imao francuski Bordeaux. Kupio ga je u novembru 2018. godine, a prodao ga je nakon nešto manje od 12 mjeseci.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi