Francuzi i Marokanci otkrili karte za polufinalni susret
FOTO: EPA

Novi spektakl na Mundijalu u Kataru

Francuzi i Marokanci otkrili karte za polufinalni susret

Haris Zilić

Drugi polufinalni meč na Mundijalu u Kataru večeras igraju Francuska i Maroko na Al Bayt stadionu. Francuzi brane titulu sa Mundijala iz Rusije 2018. godine, dok je Maroko prva afrička reprezentacija u historiji koja će zaigrati u polufinalu Svjetskog prvenstva.

Očekuje nas veoma zanimljiva utakmica u to nema sumnje.

Marokanci su pokazali da znaju igrati veoma čvrst i disciplinovan fudbal, čemu svjedoči podatak da im protivnici još nisu dali pogodak. Jedini gol koji su primili u grupi protiv Kanade bio je autogol.

Protiv Hrvatske u grupi su remizirali 0:0, dobili Belgiju sa 0:2, Kanadu sa 2:1. U osmini finala igrali 0:0 sa Španijom pa prošli nakon penala, a u četvrtini finala su sa 1:0 eliminisali Portugal.

Francuska ulazi u ovaj meč kao blagi favorit.

Trikolori su rekli bismo odigrali rutinski turnir. Nakon prvog mjesta u grupi ispred Australije, Tunisa i Danske u osmini finala su eliminsali Poljsku, a u četvrtini finala Englesku u evropskom klasiku gdje su slavili sa 1:2.

Oglasi

Na Al Baytu će sigurno biti velika borba za nedjeljno finale u kojem Argentina čeka rivala, a poznati su sastavi Francuske i Maroka za večerašnji susret:

FRANCUSKA: Lloris, Kounde, Varane, Konate, T.Hernandez, Griezmann, Tchouameni, Y.Fofana, O.Dembele, Mbappe, Giroud.

MAROKO: Bounou, Hakimi, El Yamiq, Saiss, Aguerd, Mazraoui, Amrabat, Ounahi, Ziyech, En Nesyri, Boufal.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Polufinalni duel između Francuske i Maroka sudit će meksički arbitar Cesar Artuor Ramos.

Dakle, pobjednik večerašnjeg meča u nedjeljnom finalu igra protiv Argentine, dok će poraženi u subotu igrati susret za treće mjesto protiv selekcije Hrvatske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi