Amir Hadžiahmetović seli u Seriju A? Bešiktaš već odredio cijenu
Amir Hadžiahmetović će biti još jedan u nizu fudbalera iz BiH koji su igrali ili i dalje igraju u Seriji A. (Foto: EPA)

Žele ga umjesto Srbina

Amir Hadžiahmetović seli u Seriju A? Bešiktaš već odredio cijenu

E. Škorić

Bh. reprezentativac Amir Hadžiahmetović mogao bi već ove zime napustiti Bešiktaš i postati dio elite - pošto ga traži klub iz italijanske Serije A.

Bešiktašov veznjak na radaru je nekoliko klubova iz Serije A, a novine Sabah sazunaju da je jedan od njih Udinese, koji je spreman pregovarati oko transfera 26-godišnjeg fudbalera.

Turci tvrde da je i sam fudbaler zainteresovan za odlazak u Seriju A, ali i da je Bešiktaš već odredio za koliko novca bi prodao svog ponajboljeg igrača. Ukoliko stigne zvaničan upit na adresu istanbulskog kluba, tražit će najmanje sedam miliona eura.

Hadžiahmetović ima ugovor od ljeta 2027. godine. Ove sezone nastupio je na 27 utakmica i upisao šest asistencija.

Naš reprezentativac bi u Udineseu mogao biti zamjena za Lazara Samardžija, kojeg je Udinese prodao Napoliju. Srbijanski reprezentativac bio je centralna figura tima iz Udina, ali bilo je svima jasno da će prije ili kasnije napustiti taj tim.

Oglasi

Ukoliko Hadžiahmetović ove zime napusti Bešiktaš i ode u Udinese, turski velikan je već našao zamjenu, a to bi bio Mohamed Elneny, koji ne igra u Arsenalu i želi da pronađe ekipu gdje će dobiti dobru minutažu. On je već igrao u Turskoj na posudbi u sezoni 2019/20.

Srbin puni kasu Udinesea, Hadžiahmetović neće biti jedino pojačanje

Što se Hadžiahmetovića tiče, rođen je u Danskoj, ali naravno nastupa za bh. reprezentaciju. Prvi profi ugovor imao je na Grbavici, a upravo je iz Željezničara 2016. otišao u Tursku potpisavši za Konyaspor, da bi početkom prošle godine stigao u Bešiktaš.

Važan je član bh. reprezentacije za koju je do sada sakupio 30 nastupa, a debitovao je 2020. godine. Svakako se očekuje da bude u martu na spisku za meč baraža protiv Ukrajine, a na okupljanje bi tada vrlo lako mogao doći kao fudbaler Udinesea.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Italijanski tim zapao je u krizu i ima samo dvije pobjede na 18 utakmica Serije A, ali i čak 11 remija. Sa 17 bodova je na 15. mjestu, no želi u drugom dijelu sezone da bude mnogo bolji i vidjet ćemo hoće li eventualno dovođenje Hadžiahmetovića unaprijediti igru Zebri.

Udinese će od prodaje Samardžića zaraditi 20 miliona eura, pa si može priuštiti uz Hadžiahmetovića barem još jedno kvalitetno pojačanje od tog novca.

Top Komentari

Amaru
Bezveze igrac kao i komplet repka, al ovaj pogotovo prosjek mrtvi
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi