Amsterdam Arena promijenila ime na oduševljenje navijača

Bit će nazvana po najvećoj legendi Ajaxa

Amsterdam Arena promijenila ime na oduševljenje navijača

Holandski velikan Ajax iz Amsterdama potvrdio je promjenu naziva svoje Amsterdam Arene.

Od naredne sezone, ovaj spektakularni stadion će nositi ime po najvećoj legendi Ajaxa u bogatoj historiji kluba - Johanu Cruyffu.

Johan Cruyff, koji je preminuo 24. marta 2016. godine u 69. godini života, je nosio dres Ajaxa od 1964. do 1973. godine i u tom periodu je odigrao 240 utakmica i postigao 190 pogodaka. Cruyff se pred sami kraj karijere 1981. godine vratio u Ajax, gdje je u naredne dvije godine nastupio na 36 utakmica i postigao 14 golova.

Osim za Ajax, Cruyff je igrao i za Barcelonu, Levante, Los Angeles Aztecs i Washington Diplomats, kao i za reprezentaciju Holandije. Važi za jednog od najboljih fudbalera svoga vremena, ali i općenito.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Vijest da će se Ajaxov stadion od naredne sezone zvati Johan Cruyff Arena dočekan je sa oduševljenjem među pristalicama kluba iz holandske prijestolnice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi