Ancelotti: Ajax neće osvojiti Ligu prvaka

Tako smatra trener Napolija

Ancelotti: Ajax neće osvojiti Ligu prvaka

Iako se cijeli fudbalski svijet ovih dana zaljubio u igru mladog tima Ajaxa, trener Napolija Carlo Ancelotti smatra da ova ekipa neće osvojiti Ligu prvaka.

Podsjetimo, Ajax je sinoć izbacio Juventus nakon što ga je u Torinu porazio sa 2:1, a poslije tog meča mnogi smatraju da više niko nije favorit protiv njih, što u prevodu znači da mogu otići do kraja.

Ipak, jedan od takvih nije Ancelotti koji ne vjeruje da će Ajax na kraju sezone podići 'klempavi pehar'.

"Ajax igra vrlo dobar fudbal, ali niko nije mogao ni pretpostaviti da će stići do polufinala. Ne vjerujem da će osvojiti na kraju Ligu prvaka, ali možda griješim. Oni igraju proaktivni fudbal, brane se individualno i profitiraju od duela jedan na jedan", poručio je trener Napolija.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ancelotti je također dodao da u Italiji nije moguće graditi tim kao što to Ajax radi s mladim igračima jer navijači u Italiji traže prije svega rezultat.

Podsjetimo, njegov Napoli sutra navečer očekuje vrlo težak zadatak jer na stadion San Paolo u okviru revanša četvrtfinala Lige prvaka dolazi Arsenal. Topnici brane prednost iz prvog meča od 2:0.

Top Komentari

forza_juve
Imas li ti rezultat magare jedno??
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi