Ancelotti: Moj najbolji Milan je bio onaj iz 2005. godine

Prisjetio se finala u Istanbulu

Ancelotti: Moj najbolji Milan je bio onaj iz 2005. godine

Legendarni italijanski trener Carlo Ancelotti prisjeća se vremena kada je vodio Milan što je vjerovatno bio i najuspješniji period njegove karijere.

Carlo je s Milanom osvojio dvije Lige šampiona. Bilo je to 2003. i 2007. godine, ali poručuje kako je tim koji je 2005. godine izgubio istanbulsko finale od Liverpoola bio čak i bolji od ta dva koja su osvajala titule.

"Tim iz 2007. godine bio je tehnički inferiorniji od onog iz 2005. koji ostaje najbolji tim s najboljom igrom u finalu. Tim iz 2005. godine bio je bolji od onih iz 2003. i 2007. 2007. godine smo imali nevjerovatnu motivaciju. Osovjili smo Ligu prvaka na motivaciju, a ne na kvalitet".

Prisjetio se poslije i finala iz Istanbula u kojem je njegov tim izgubio iako je na poluvremenu imao prednost od čak 3:0.

"Gledao sam finale iz Istanbula 10 godina kasnije. Igrali smo sjajno, čak i u produžecima. Jamie Carragher mi je rekao kako oni više nisu mogli fizički izdržati i kako su samo čekali penale", kaže Ancelotti.

Ancelotti je Milan vodio čak osam godina i zanimljivo da je u tom periodu osvojio samo jednu Seriju A iako je to vjerovatno bio jedan od najboljih Milana u historiji kluba.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Nisam osvojio mnogo liga, to je takmičenje koje zahtijeva konstantnost u rezultatima", poručuje Ancelotti.

Poslije Milana Ancelotti je radio u Chelseaju, PSG-u, Real Madridu, Bayern Minhenu, Napoliju i danas je trener Evertona. Svoju posljednju Ligu prvaka osvojio je 2014. s Realom.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

TheAnswer
sve vas yebem na kvizu, najjači sam
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi