Ancelotti nakon poraza od Liverpoola prekrižio dvojicu igrača

Traži novog golmana

Ancelotti nakon poraza od Liverpoola prekrižio dvojicu igrača

E. Čaušević

Italijanski stručnjak Carlo Ancelotti bio je razočaran nakon što je Everton poražen u 3. kolu FA Kupa od Liverpoola sa 1:0.

Liverpool je uspio da dođe do pobjede iako je Jurgen Klopp šansu dao većinom mlađim igračima. Ancelotti je bio razočaran igrom svog tima, te je nakon meča poručio da će sljedeći put možda na teren poslati devet igrača do 12 godina i da će oni bolje odigrati.

Italijanski stručnjak je bio posebno ljut na golmana Jordana Pickforda koji je nekoliko puta loše reagovao. PIcforda bi to moglo čak koštati mjesta prvog golmana na Goodisonu.

Engleski mediji prenose da je Ancelotti održao razgovore s čelnicima kluba, te da im je poručio da jednostavno moraju dovesti prvoklasnog golmana ukoliko žele neke rezultate.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ancelotti je razgovarao sa sportskim direktorom Marcelom Brandsom i iskreno mu rekao da Pickford nije golman iz vrhunske klase. No, da li će ga u Evertonu poslušati vidjet ćemo do kraja zimskog prelaznog roka.

Također, špekuliše se da bi Goodison mogao napustiti i Gylfi Sigurdsson koji nije baš oduševio Ancelottija svojim igrama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi