Ancelotti poslao upozorenje Liverpoolu pred meč Lige prvaka
Ancelotti neće ništa mijenjati kada je riječ o formaciji

Italijan smatra da se njegov tim poboljšao u odnosu na prošlu sezonu

Ancelotti poslao upozorenje Liverpoolu pred meč Lige prvaka

S. Pašalić

Napoli će u utorak na svom terenu dočekati Liverpool u okviru 1. kola grupne faze Lige prvaka.

Dva tima su i prošle sezone bila zajedno u grupi, ali je na kraju engleski tim uz PSG prošao u nokaut fazu i čak stigao do naslova prvaka Evrope, a Napoli je nastavio takmičenje u Evropskoj ligi.

Italijani su uspjeli savladati Redse prošle sezone na svom stadionu sa 1:0, a trener ovog tima Carlo Ancelotti je upozorio Liverpool kako se Napoli još poboljšao i da je spreman da ponovi ono što je napravio prethodne sezone.

"Liverpool je narastao zato što im je prošla sezona dala toliko svijesti", rekao je Ancelotti na konferenciji za novinare.

"S druge strane, mi smo također narasli jer smo njihovom timu dodali još kvalitete."

"Bit će to težak meč, jer ćemo se suočiti s najboljom ekipom u Evropi. Nadamo se da ćemo ostvariti isti rezultat kao i prošle sezone."

Ancelotti je dodao kako neće ništa mijenjati u odnosu na prošlu sezonu i da ide na provjereni recept.

"Što se tiče formacije, ne smijemo iskriviti svoj identitet i ideju. Moramo uzeti inspiraciju za dobre stvari koje smo učinili i probleme s kojima smo suočeni, dodao je Ancelotti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Odlično smo se branili protiv njih prošle sezone, a odbrambeni aspekt je vrlo važan u ovakvim utakmicama."

"Očekujem da je ekipa sposobna braniti se kad treba, napadati kad se ukaže prilika i držati loptu kad je to potrebno. Trebat će nam savršena utakmica.", zaključio je Ancelotti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi