U Napulju svlačionice i dalje glavna tema: Oglasio se i prvi čovjek Napolija

"15 godina upućujem prigovore"

U Napulju svlačionice i dalje glavna tema: Oglasio se i prvi čovjek Napolija

Jučer je trener Napolija Carlo Ancelotti podigao dosta prašine u Napulju svojim izjavama o stadionu San Paolo, a posebno o svlačionicama.

Odavno se u Napoliju žale na stanje stadiona, a ovog ljeta su se konačno provodili određeni radovi na rekonstrukciji San Paola. Radovi su izvođeni što zbog atletskog takmičenja, Univerzijade, koje se u Napulju održavalo ovog ljeta, što zbog dogovora sa gradskim vlastima o unaprijeđenju stadiona.

Međutim, kada je Ancelotti krenuo u inspeckiju u svlačionicama je zatekao "katastrofu", ali je ubrzo stigao odgovor iz Gradskog vijeća da je riječ o sitnicama i da će sve biti završeno do subote kada će Napoli konačno odigrati prvu domaću utakmicu u novoj sezoni (prve dvije utakmice nove sezone Serije A je upravo zbog radova Napoli igrao u gostima).

I zaista, jutros su se pojavili snimci poprilično sređenih svlačionica, ali priča o njima tu nije završila.

Nije moglo bez izjave često kontroverznog prvog čovjeka Napolija Aurelija De Laurentiisa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

De Laurentiis nije imao previše zamjerki na svlačionice, ali je priliku iskoristio da još jednom skrene pažnju na nemaran odnos grada prema stadionu San Paolo.

"Položaj Napolija prema gradu nije sporan, ali ja prigovore iznosim već 15 godina... Uvijek smo radili na održavanju stadiona i izvodili radove koji se od nas traži... Za 15 dana bih preuredio svlačionice, ali poslovi zavise od Univerzijade", istakao je De Laurentiis.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi