Ibrahimović odlučio priznati ko je najzaslužniji što je ostao u Milanu: "Bio sam na odmoru..."

Odlučio produžiti ugovor

Ibrahimović odlučio priznati ko je najzaslužniji što je ostao u Milanu: "Bio sam na odmoru..."

E. Čaušević

Zlatan Ibrahimović ove sezone igra izvanredno u dresu Milana iako već ima 39 godina.

Ibrahimović je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao deset mečeva u svim takmičenjima i uspio je postići 11 golova. Iako je već veteran u svijetu fudbala iz utakmice u utakmicu pokazuje o kakvom majstoru se radi.

Sigurno je da je Ibrahimović najbolji igrač Milana, te i svoje saigrače motiviše na poseban način. Rossoneri su trenutno prvi u Seriji A, a Ibrini saigrači često govore kako je on najzaslužniji jer im je donio svoj pobjednički mentalitet.

Ibra se u Milan vratio početkom ove godine kao slobodan igrač, ali je potpisao ugovor na svega pola godine. Na ljeto se činilo da će otići, ali na kraju je odlučio da potpiše ugovor na još godinu dana.

No, iskusni Šveđanin sada je otkrio da je na ljeto zaista htio da se vrati u Švedsku, no predomislio se zahvaljujući pozivima trenera Stefana Piolija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Rekao sam da odlazim jer sam znao koliko žrtvujem zbog porodice koja je u Švedskoj. Htio sam da se vratim kući i to sam rekao Pioliju. On mi je rekao da poštuje moju odluku, ali narednog dana me ponovo nazvao. Rekao je da me prelako pustio i da ne može ostati na tome. Poručio je da će ovo biti totalno drugi tim bez mene", priča Ibrahimović i nastavlja.

"Bio sam na odmoru, ali sam pomislio kako je to novi fascinantan i težak izazov za mene. Nisam htio da se penzionišem i na kraju imam neko kajanje. Nazvao sam Raiolu i rekao mu da završi dogovor i potpisao sam novi ugovor".

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi