Ancelotti nakon meča: Ne dajem nikakvu ostavku!

Trener Napolija poručio da je odluka na predsjedniku

Ancelotti nakon meča: Ne dajem nikakvu ostavku!

Italijanski strateg Carlo Ancelotti obratio se medijima nakon večerašnje pobjede njegovog Napolija protiv Genka od 4:0 u Ligi prvaka.

Ancelotti, za koga mnogi kažu da će nakon ovog meča otići s klupe Napolija, nije želio ponuditi ostavku.

Podsjetimo, italijanski mediji javljali su kako će on otići poslije Genka bez obzira na rezultat jer je već duže vrijeme uz nekolicinu igrača 'na piku' predsjednika De Laurentiisa.

"Nema nikakve ostavke, ne dajem ostavke u životu pa neću ni sada. Nemam što odlučiti", kazao je Ancelotti koji je svjestan da će možda predsjednik biti taj koji će mu presuditi:

"Odluka je na predsjedniku. On je taj koji se treba izjasniti možemo li nastaviti dalje ili ne", poručio je.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, Napoli se večerašnjom pobjedom plasirao u osminu finala Lige prvaka, ali mediji su prije meča prenosili kako će nekadašnji trener Reala, Chelseaja i Milana postati bivši na klupi Napolija bez obzira na rezultat večerašnjeg susreta.

Loše partije u Seriji A bi mogle koštati Ancelottija jer tamo klubu ne ide ni približno dobro kao u Evropi. Osim njega, klub bi trebalo napustiti i nekoliko iskusnijih igrača koje je predsjednik De Laurentiis ocijenio kao pobunjenike posljednjih sedmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi