Ancelotti jedva dočekao da ogovori Xaviju

Barci je smetalo sunce...

Ancelotti jedva dočekao da ogovori Xaviju

Edmir Škorić

Barcelona je u nedjelju odigrala samo 0:0 u predgrađu Madrida s Getafeom, te je to bio drugi remi bez golova za Katalonce u La Ligi u posljednje vrijeme.

Barcelona je u rezultatskoj krizi, ali na njenu sreću i dalje ima 11 bodova više u odnosu na Real Madrid.

Igrači Xavija Hernandeza ponovo su razočarali, a Xavi je kao razlog za lošu igru i neostvarenu pobjedu naveo sunce i termin utakmice.

"Navikli smo igrati bez sunca i navikli smo igrati noću. To je još jedan dokaz. Treniramo na način da ćemo igrati na suhoj travi", kazao je Xavi nakon utakmice.

Poslije utakmice trener Getafea Quique Sanchez Flores je Xaviju za teren odgovorio gospodski, dok ga je za igranje u dnevnom terminu poprilično ismijao.

"Nismo igrali u hotelu ili na zemlji. Teren je bio dobar i oboma nam je isti. Oni na svom stadionu nisko kose travu i teren je veoma brz što odgovara njihovim tehničkim uslovima. Igrali smo u uslovima koji su nama najbolji. Nismo radili ništa mimo propisa. A sunce? Pa tu su Nivea, krema za sunčanje, bilo šta...", u sarkastičnom tonu je poručio Sanchez Florez.

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti je na press konferenciji povodom revanša četvrtfinala Lige prvaka protiv Chelseaja bio upitan o Xavijevoj izjavi i šta misli o tome.

"Za nas je važno da igramo nogomet. Mislim da, iskreno, postoje ekipe koje su naviknute igrati popodne više nego noću, ali postoji kalendar koji zahtijeva da igrate u različito vrijeme i uvijek morate biti spremni", rekao je Ancelotti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Što se tiče duela sa Chelseajem, koji će se odigrati na Santiago Bernabeu i u kojem Real brani 2:0 iz Londona, Ancelotti je rekao:

"Mislim da smo u ovom klubu vrlo jasni da ono što moramo učiniti je uvijek pobjeđivati i natjecati se do kraja sa svom energijom koju imamo. Natjecat ćemo se, možda budemo dovoljno sretni da odigramo još jedno polufinale, još jedno finale. Ako dođemo do polufinala, dobro smo prošli, jer ovo je najvažnije natjecanje na svijetu", kazao je Ancelotti.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

atomskimrav
E moj Xavi da je nasem Varesanovicu bilo to sunce umjesto vjetra mozda bismo i pobijedili. Drugi put se mijenjajte.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi