Anderlecht kažnjen jer Kompany nije bio dovoljno stručan, niko ne zna ko zapravo vodi ekipu
Kompany je ove sezone trebao imati ulogu igrača-trenera u Anderlechtu

Dosta zbrke u redovima belgijskog kluba

Anderlecht kažnjen jer Kompany nije bio dovoljno stručan, niko ne zna ko zapravo vodi ekipu

S. Pašalić

Anderlecht se ove sezone suočava sa velikim rezultatskim problemima.

Klub koji je nekada bio konstantno u vrhu belgijskog nogometa je trenutno nakon deset odigranih kola na 13. mjestu na tabeli sa 9 osvojenih bodova.

Situacija za ovj klub je bila još gora do prošlog kola kada su imali samo jednu pobjedu i samo 6 osvojenih bodova, a zatim je nekako uspio savladati Charleoi sa 2:1.

U toj utakmici je ekipu vodio Jonas de Roeck koji je inače trener mladog tima, a kolo prije toga Simon Davies je bio na klupi.

Kada se zna da je početkom sezone bivši igrač Manchester Cityja, Vincent Kompany dobio ulogu igrača-trenera, jasno je kolika je zbrka trenutno u Anderlechtu.

Sada je Anderlecht kažnjen od strane Nogometnog saveza Belgije sa 5.000 eura jer Vincent Kompany nije imao UEFA Pro licencu i nije smio voditi klub, a pravila u belgijskom prvenstvu kažu da svi treneri moraju da je imaju.

Anderlecht je objavio kako je Davies zapravo trener, ali iz Nogometnog saveza nisu u ovo povjerovali pa uzeli zvanične izjave čelnika kluba i video materijale u kojima je objavljeno da je Kompany trener.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Tu nije kraj zapetljanoj situaciji u Anderlechtu koji je sada imenovao Franka Vercauterena kao novog trenera, a Davies bi trebao biti njegov pomoćnik.

Ali nije jasno i dalje ko vodi klub jer Anderlecht tvrdi da će Vercauteren voditi ekipu samo na mečevima, što sugeriše da je Kompany i dalje vodi glavnu riječ.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi