Fudbaleri Anderlechta u strahu: Navijači divljaju ispred stadiona, razbijen klupski autobus

Nemile scene u belgiji

Fudbaleri Anderlechta u strahu: Navijači divljaju ispred stadiona, razbijen klupski autobus

H. Zilić

Totalni haos večeras je u Belgiji.

U 63. minuti prekinut je derbi između Standarda i Anderlechta, popularni Klasiko zbog divljanja navijača tima iz Birsela.

Prilikom prekida rezultat na semaforu je glasio 3:1 za Standard.

Navijači su ubacivali baklje i dimne bombe na teren, meč morao biti prekinut, a nezadovoljni navijači belgijskog velikana nastavili su divljanje izvan stadiona.

Prema infomracijama belgijskih medija fudbaleri Anderlechta su jedva izvukli žive glavu, nisu mogli ući u klupski autobus koji su navijači kamenovali i razbili.

Oglasi

Užasne slike iz Liegea i dosta posla za Fudbalski savez u Belgiji.

Opis nije dostupan.

Anderlecht opet očekuje kazna, ali i igrači su sada u strahu. Scene kakve su napravili navijači u Liegu sigurno ne daju sigurnost fudbalerima Anderlecht ai pitanje je šta se sve može desiti u Birselu.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Anderlecht ima užasnu sezonu tek su na 12. poziciji u prvenstvu, a nedavno su navijači kluba iz Brisela pravili probleme i na utakmici UEFA konferencijske lige u Londonu protiv West Hama.

Upravo duel protiv West Hama će koštati Anderlecht kazne od 50.000 eure i dvije utakmice zabrane dolaska njihovih navijača na evropska gostovanja.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi