Prosidba, haos, suze, drama: Utakmica o kojoj će se dugo pričati završila je na najgori način

Užasne scene smo gledali, a noć je trebala biti kao iz bajke

Prosidba, haos, suze, drama: Utakmica o kojoj će se dugo pričati završila je na najgori način

H. Zilić

Nevjerovatne scene stižu nam večeras iz Belgije.

Derbi 14. kola Jupiler lige igrali su Standard Liege i Anderlecht. To je ujedno i poznati belgijski Klasiko.

Počelo je sve na krasan način. Domaći fudbaler Aron Donnum zaprosio je svoju djevojku, a u tome su mu pomogli igrači i navijači kluba. Sigurno trenutak koji će dugo vremena pamtiti.

Nakon toga i gledaoci su uživali u utakmici. Pala su četiri pogotka, Standard je vodio 3:1, a onda u 63. minuti haos.

Navijači Adnerlechta su počeli ubacivati baklje i dimne bombe na teren, divljali su na tribinama, reagovala je policija, a od silnog dima, mnogi gledaoci, igrači i akteri utakmice su završili u suzama.

Oglasi

Glavni sudija meča Bram Van Driessche nije imao drugog izbora nego prekinuti utakmicu jer divljanje navijača Anderlechta nije mogla zaustaviti ni policija ni redari u brzom vremenskom periodu.

Anderlecht ima užasnu sezonu tek su na 12. poziciji u prvenstvu, a nedavno su navijači kluba iz Brisela pravili probleme i na utakmici UEFA konferencijske lige u Londonu protiv West Hama. Očigledno nezadovoljni izdanjima svoje ekipe.

Upravo duel protiv West Hama će koštati Anderlecht kazne od 50.000 eure i dvije utakmice zabrane dolaska njihovih navijača na evropska gostovanja.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Sada ih očekuju i kazna u domaćem prvenstvu nakon divljanja u Liegu.

Pokvarili su noć koja je počela prelijepo, a kakve će kazne biti za Anderlecht i navijače saznat ćemo u narendim danima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi