Anderlecht smijenio trenera

Vanhaezebrouck platio ceh loših rezultata

Anderlecht smijenio trenera

Anderlecht je danas odlučio smijeniti trenera Heina Vanhaezebroucka.

Ovaj 54-godišnji stručnjak je već neko vrijeme bio pod velikim pritiskom zbog izuzetno loših rezultata, a danas je napravio kiks koji mu Uprava nije oprostila.

U susretu 19. kola Jupiler lige, Anderlecht je izgubio od Cercle Bruggea sa 2:1, a klubu iz Brisela je to bio čak treći poraz u posljednje četiri prvenstvene utakmice, a šesti ukupno.

"Ekipa nije sakupila dovoljan broj bodova u belgijskoj ligi, te je rano eliminisana iz Kupa i Evropske lige. Nadamo se da ćemo preokrenuti situaciju u svoju korist, a treneru se zahvaljujemo na svemu što je uradio za naš klub", poručio je sportski direktor Anderlechta Michael Verschueren.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Iz Anderlechta su poručili i da već razmatraju potencijalna rješenja, te da će novog trenera imenovati u što skorijem roku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi