Anderlecht u jednu zemlju ne smije prodati igrača s brojem 6

Ugrađena klauzula u ugovoru

Anderlecht u jednu zemlju ne smije prodati igrača s brojem 6

Reprezentativac BiH s brojem 6 je, kako stvari stoje, definitivno završio epizodu u Anderlechtu.

Iako je u slavni belgijski klub ljetos stigao kao pojačanje iz AEK-a, loše igre i nepromišljeni potezi izvan terena rezultirali su time da ga se u Anderlechtu u januaru žele riješiti po svaku cijenu.

U Anderlechtu će najvjerovatnije pristati na bilo kakvu ponudu, no ono otežava posao je svakako klauzula koja je ugrađena prije nego što je potpisao za klub, o čemu su danas pisali mediji u Belgiji.

"U AEK-u su prilikom prodaje insistirali na tome da ne može biti prodan niti jednom drugom grčkom klubu, u suprotnom bi Anderlecht platio novčanu kaznu. Stoga se u Anderlechtu nadaju ponudama iz Rusije i Turske", navodi tamošnji ugledni list Het Nieuwsblad.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Uz to što nema budućnost u Anderlechtu, izvjesno je da se igraču s brojem 6 bliži i kraj u reprezentaciji BiH. Sa tetovažom četničkog vojvode svakako nije poželjan u svlačionici...

Top Komentari

Dragan
do juce je bio dobar,a sad kao necete da pisete njegovo ime. boli vas sta on radi na svom tijelu. do juce ste pisali i bili uz njega ,govorili kako je borben i svasta nesto a sad ovo.
11 63
pogba69
Koliko glupa fora ovo "igrač sa brojem 6" hahaha iznevjerovao sam
11 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi