"Dobio sam 300-400 prijetnji smrću"

Novo zlostavljanje na internetu

"Dobio sam 300-400 prijetnji smrću"

Edmir Škorić

Štoper Crystal Palacea Joachim Andersen kaže da je primio 300-400 uvredljivih poruka na Instagramu nakon što je bio uključen u incident zbog kojeg je Liverpoolov igrač Darwin Nunez isključen.

U ponedjeljak navečer na Anfieldu su Liverpool i Palace remizirali rezultatom 1:1, a posljednji duel 2. kola Premiershipa obilježio je incident u 57. minuti. Andersen je poprilično nervirao Nuneza, da bi Urugvajac potom glavom udario Danca u lice i oborio ga na pod.

Andersen je danas objavio kako je dobio stotine prijetećih poruka i kako su mu prijetili smrću.

"Sinoć sam dobio možda 300-400 ovih poruka", rekao je 26-godišnjak. "Razumijem da podržavate svoj tim, ali imajte malo poštovanja i prestanite se ponašati oštro online".

On je kazao da se nada kako će Instagram i Premier liga učiniti nešto po tom pitanju i kako će spriječiti zlostavljanje igrača na društvenoj mreži.

U junu je objavljeno da osobe osuđene za online zločine iz mržnje povezane s nogometom sada mogu dobiti naloge za zabrane koje im onemogućuju posjećivanje utakmica.

Oglasi

PFA studija iz 2021. pokazala je da je 44% igrača Premier lige bilo zlostavljano na internetu.

U martu je Premier liga objavila da je otvorila više od 400 istraga o zlostavljanju svojih igrača, menadžera, službenih lica i njihovih porodica tokom prošle godine.

U međuvremenu, planovi za nove zakone o sigurnosti na internetu u Ujedinjenom Kraljevstvu stavljeni su na čekanje dok novi premijer ne bude postavljen na jesen.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Što se tiče Nuneza, koji je u prvom kolu protiv Fulhama postigao gol i asistirao, napravio je zaista pravu glupost sinoć i zbog toga će biti suspendovan na tri utakmice, što znači da propušta i derbi protiv Manchester Uniteda narednog vikenda.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...tako to bude kad si pokvareno ****o i provokator...nadam se da ce ti neko polomiti obje noge i zavrsiti karijeru...takvima i nije mjesto u fudbalu...
2 13
Mostarac94
To su ti kulturni navijaci hahahaha
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi