Revija promašaja i glupost Nuneza koštali Liverpool protiv Crystal Palacea

Palace nosi bod u London

Revija promašaja i glupost Nuneza koštali Liverpool protiv Crystal Palacea

Eldar Ganibegović

Ni drugo kolo engleske Premier lige nije donijelo pobjedu Liverpoolu.

Nakon 2:2 protiv Fulhama na otvaranju prvenstva, večeras je bod s Anfielda odnio Crystal Palace, bilo je 1:1.

Prva velika šansa za Redse već u drugoj minuti, no Milner je uprskao. Sedam minuta kasnije pokušava Elliot, no njegov šut je blokiran.

Odmah nakon toga Nunez je imao zicer, pored gola odlazi njegov pokušaj. U 17. minuti Luis Diaz u šansi, ali i njegov šut blokiraju gosti.

Poslije toga Mohamed Salah je imao dvije sjajne šanse, prvo u 23. pa u 30. minuti, ali gola nema i kazna je stigla u 32. minuti meča.

Sijevnula je kontra koju je golom za prednost Palacea završio Zaha. Gol pogledajte klikom OVDJE

Oglasi

U završnici prvog dijela Zaha loše šutira iz dobre pozicije, nakon toga Elliotov šut na drugoj strani brani Guaita, da bi u nadoknadi prvog dijela Nunez promašio još jednu dobru priliku pogodivši stativu.

U 57. minuti Liverpool ostaje s igračem manje i tada je pobjeda postala još dalja.

Ipak, i s igračem manje Liverpool dolazi do izjednačenja i to preko Luisa Diaza u 61. minuti. Klikom OVDJE pogledajte taj gol. 

Do kraja Liverpool može biti sretan što nije izgubio, s obzirom na to da je Zaha u 79. minuti imao još jednu sjajnu šansu, no pogodio je stativu i ostalo je 1:1.

Oglasi

Da Liverpool na ovom meču propusti još jednu sjajnu šansu potrudio se Mohamed Salah dvije minute prije kraja meča. Egipćanin je šutirao s vrha kaznenog prostora, no lopta je otišla pored gola.

Ni to nije bilo sve jer je u 90. minuti Carvalho propustio još jednu veliku šansu da tri boda ostanu na Anfieldu. 

I ni to nije bilo sve. Na kraju su tri boda mogla u London. U petoj minuti sudijske nadoknade Joachim Andersen je promašio cijeli gol Liverpoola iz peterca i završeno je podjelom bodova. 

Nakon dva kola Liverpool je 12. s dva boda, dok je za londonski tim ovo prvi bod i nalaze se na 16. mjestu.

Naredno kolo za Liverpool donosi gostovanje na Old Traffordu kod očajnog Manchester Uniteda, dok Crystal Palace dočekuje Aston Villu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 2. kolo:

Liverpool - Crystal Palace 1:1 (Luis Diaz 61'; Zaha 32')

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...s obzirom na skandalozno sudjenje,cinjenicu da je falilo 5 igraca u ekipi i da se igralo citavo poluvrijeme sa 10 igraca mogu reci da sam zadovoljan ovim bodom...u 48.minuti igrac Palacea spasava cist gol blokirajuci rukom u sesnaestercu sut Nuneza,ali VAR se naravno gleda samo kad je situacija protiv Liverpoola...uglavnom 4 boda vec izgubljena zahvaljujuci sudijskoj kradji...
1 25
Hordas_00
Svaka čast cityu na još jednoj tituli prvaka engleske:)
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi