Andersen je cijelu utakmicu dobro znao šta radi, a onda je Darwin jednostavno pukao

Provocirao ga cijeli meč

Andersen je cijelu utakmicu dobro znao šta radi, a onda je Darwin jednostavno pukao

Endin Čaušević

Liverpool je sinoć na svom terenu remizirao protiv Crystal Palacea (1:1), a glavna tema nakon meča bio je Darwin Nunez.

Urugvajac je ljetos došao kao veliko pojačanje iz Benfice i zamjena za Sadija Manea, ali svoj prvi meč na Anfieldu u dresu Liverpoola neće pamtiti baš po lijepom.

Nunez je počeo meč od prve minute, ali na startu drugog poluvremena napravio je veliku glupost zbog koje je dobio direktan crveni karton.

Naime, nakon verbalnog okršaja Nunez je glavom udario defanzivca gostujućeg tima Joachima Andersena zbog čega mu je sudija odmah pokazao crveni karton i put ka svlačionici.

Urugvajac je bio bijesan zbog takve odluke i pokušao je objasniti da ga je Andersen isprovocirao, ali ništa nije moglo da opravda njegovu glupost zbog koje je zasluženo isključen.

Međutim, svima je jasno da je Andersen jako dobro znao šta radi i jedini cilj bio mu je da isprovocira temperamentnog Urugvajca što mu je na kraju itekako uspjelo.

Oglasi

Naime, na Twitteru se pojavio video na kojem se jasno vidi da je defanzivac Palacea cijeli meč imao sitne okršaje s Nunezom koji su vodili na kraju do crvenog kartona za napadača Liverpoola.

Andersen je konstatno provocirao Nuneza i u svakom duelu je koristio priliku da ga malo udari i Urugvajac je u nekolio navrata pokušao da skrene pažnju sudiji na to, ali nije uspio.

Nakon jednog duela i verbalnog okršaja Nunez je totalno izgubio živce i udario je Andersena, te dobio direktan crveni karton. Defanzivac Palacea je tako uspio da ispuni svoj cilj koji je bio svima jasan od samog početka utakmice i njihovog prvog duela.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Još uvijek nije poznato kakvu kaznu će dobiti Nunez, a engleski mediji pišu da će biti suspendovan na minimalno dvije utakmice što znači da će propustiti veliki derbi protiv Manchester Uniteda u narednom kolu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...napravio covjek 15 prekrsaja i zavrsio utakmice bez zutog kartona...bila je i ona situacija u sesnaestercu gdje je s obje ruke sa ledja obgrlio Diaza i oborio ga,ali kad sudi Tierney Liverpoolu zna se da je pljacka u najavi...
3 7
user1579409590
Gledao sam utakmicu do kraja i svim onima ću sad začepiti usta koji govore Loserpool svi ti su za mene papci i nemaju pojma o nogometu.. čitam već se čestita Cityju titula a do kraja još 36 tekmi ostalo, koda City neće kiksati.. i prošlu su sezonu dobili na stelu jer je penal nije priznat Evertona.. da je ta tekma bila remi Liverpool bi bio prvi na tabeli.. Samo našim seljacima može u obraz stat Looserpol.. Da iako City ovu sezonu završi prvo mjesto na tabeli to će biti uz pomoć suca
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi