Andora bilježi najduži niz bez poraza u historiji!

Neka nova vremena

Andora bilježi najduži niz bez poraza u historiji!

Fudbalska reprezentacija Andore jedna je od najslabijih selekcija u Evropi i svijetu, ali trenutno prolazi kroz period kakav ne pamti u svojoj historiji.

Večerašnjim remijem sa Latvijom u Rigi rezultatom 0:0, Andora je produžila svoj niz bez poraza na, vjerovali ili ne, četiri utakmice.

Da priča bude još zanimljivija, ovaj tim na kojem su sve reprezentacije godinama nabijale gol razliku na te četiri utakmice nije primio niti jedan gol.

Sve je počelo 10. oktobra prošle godine kada je Andora kao gost savladala Lihtenštajn sa 1:0, a nastavilo se ove godine na prijateljskim utakmicama protiv Zelenortske Republike (0:0) i Ujedinjenih Arapskih Emirata (0:0).

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Da je Andora zaista napravila pomak dobar je pokazatelj i utakmica baš protiv Latvije odigrana 7. oktobra prošle godine, a tada je bilo 4:0 za Latvijce.

Andorra na svjetskoj rang listi zauzima 130. mjesto, a na evropskoj 49. u konkurenciji 55 ekipa. Lošiji su samo Kosovo, Moldavija, Lihtenštajn, Malta, Gibraltar i San Marino.

Top Komentari

Benjamingst
Jaki su ko beton sta ce Spanija reci?
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi