Andre Gomes operisan: Everton izdao zvanično saopštenje

Portugalac može početi sa oporavkom

Andre Gomes operisan: Everton izdao zvanično saopštenje

Fudbaler Evertona, Andre Gomes, je jučer, tokom duela sa Tottenhamom, doživio stravičnu povredu.

Portugalac je nakon starta Sona naletio na Auriera, a tada je došlo do teškog loma desne noge, tačnije desnog skočnog zgloba.

Gomes je direktno sa Goodisona prevezen u bolnicu, a danas je i operisan. Everton se oglasio i poručio da je operativni zahvat protekao izuzetno uspješno, te da bi se Andre Gomes trebao u potpunosti oporaviti.

Inače, jučer su se odmah pojavile špekulacije da bi za Gomesa fudbalska karijere mogla biti završena jer je njegova povreda izgledala zaista užasno.

Saopštenje Evertona nakon operacije Andre Gomesa prenosimo u cjelosti:

"Everton može potvrditi da je Andre Gomes danas podvrgnut operativnom zahvatu kako bi se zbrinula fraktura i dislokacija desnog članka. Operacija je protekla izuzetno uspješno.

Andre će se sada određeno vrijeme oporavljati u bolnici, prije nego što počne rehabilitaciju pod budnim okom medicinskog osoblja našeg kluba. Očekuje se da će se u potpunosti oporaviti.

U Andreovo ime, klub se želi zahvaliti svim navijačima Evertona i članovima šire fudbalske porodice na ogromnom broju poruka podrške koje su pristigle od jučerašnjeg meča".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, još uvijek nije poznato koliko bi mogao trajati Gomesov oporavak, ali je sigurno da se on ove sezone više neće vraćati na teren.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi