Andre Gomes propušta ostatak sezone

Danas ide na operaciju

Andre Gomes propušta ostatak sezone

Endin Čaušević

Andre Gomes jučer je na utakmici Evertona i Tottenhama doživio stravičan prelom noge.

Portugalski fudbaler je bio u duelu sa Sonom koji ga je faulirao s leđa, ali do preloma noge došlo je kada se sudario s Aurierom. Svi na terenu su odmah shvatili o čemu se radi, te su pokušali koliko-toliko da smire Gomesa.

Igrač Evertona je u suzama i na nosilima napustio Goodison, te je brzo prebačen u obližnju bolnicu. Doktori su za danas zakazali operaciju, ali već sada je jasno da je pred portugalskim veznjakom duga pauza.

"Everton želi potvrditi da će Gomes danas na operaciju zbog povrede noge. U bolnici su sinoć napravili sve preglede i saopštili da je zadobio prelom članka", saopšteno je s Goodisona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Engleski mediji prenose da prve informacije nisu nimalo optimistične za Everton, te da će Gomes sigurno propustiti ostatak ove sezone. Pojedini mediji na Otoku čak su objavili da bi njegov oporavak mogao trajati i do godinu dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi