"Oči su mu bile širom otvorene, plakao je, vrištao, ali nismo mogli da ga razumijemo"

Tosun o hororskoj sceni s Goodisona

"Oči su mu bile širom otvorene, plakao je, vrištao, ali nismo mogli da ga razumijemo"

Edmir Škorić

Turski reprezentativac Cenk Tosun prepričao je nemile scene sa Goodison Parka.

Tosun je među prvima pritrčao Andre Gomesu koji je urlao na terenu sa slomljenom nogom jučer u meču Evertona i Tottenhama.

Sve se desilo kada je Son Heung-Min s leđa srušio Gomesa, koji se potom zabio u Auriera, nakon čega mu je noga stravično pukla. Uslijedile su scene kao iz horor filmova, Tosun je pokušavao da smiri svog slomljenog saigrača...

"Svi smo bili tužni. Neki igrači su plakali, Andre je bio skroz u šoku. Oči su mu bile tako otvorene. Plakao je, vikao i vrištao. Samo sam ga pokušavao smiriti, malo razgovarati s njim, ali nismo mogli da ga razumijemo, bio je u šoku", govori Tosun.

Kapiten Evertona Seamus Coleman, koji je sličnu povredu zadobio u martu 2017., posjetio je svlačionicu Spursa nakon meča. Prema izvješćima, 31-godišnji desni bek sjedio je sa Sonom pet minuta i pokušao ga utješiti govoreći mu da je ono što se dogodilo nesreća u nogometu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Devastiran je onim što je doživio. Igrači Evertona su došli da ga utješe", izjavio je Mauricio Pochettino, koji je također želio da smiri Sona.

Everton je potvrdio da se radi o prijelomu desnog zgloba i za Portugalca je sezona završena, ali pitanje je kada će se uopće vratiti na terene.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi