Everton zbog Sona otvorio istragu

Ko je vrijeđao Koreanca?

Everton zbog Sona otvorio istragu

Edmir Škorić

Dosta ružnih stvari obilježilo je meč Evertona i Tottenhama jučer na Goodison Parku.

Timovi su remizirali rezultatom 1:1, ali o tome se sada najmanje govori. U prvom planu je stravičam lom noge Evertonovog veznjaka Andre Gomesa.

Njega je srušio s leđa Heung-min Son, koji je isključen, ali do loma je došlo nakon kontakta Portugalca i Auriera.

Sve u svemu, užasan prizor, za Gomesa je možda i karijera gotova, a Son nije mogao da prestane da plače i da histeriše, baš kao i većina igrača koji su bili na terenu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

No, nije samo to zadesilo Sona, pošto je nakon svega toga bio rasistički vrijeđan s tribina Goodisona. Iz Evertona su najavili da sada vode istragu kako bi otkrili grupu koja je na okrutan način skandirala Sonu.

Teško da je Koreanac išta i čuo od silnog šoka, ali u Engleskoj su strogo protiv rasizma i žele da ga iskorijene s nogometnih stadiona, pa će Everton učiniti sve da pronađe odgovorne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi