Bruka od 50 miliona: Svi se pitaju kako je ovaj čovjek na golu velikog Manchester Uniteda?

Očajno izdanje Onane

Bruka od 50 miliona: Svi se pitaju kako je ovaj čovjek na golu velikog Manchester Uniteda?

Midhat Šljivak

Manchester United remizirao je večeras u Istanbulu protiv Galatasaraya. Bilo je 3:3, a Crveni đavoli su uspjeli ispustiti dva gola prednosti. Velike zasluge za remi koji je ravan porazu ima golman Andre Onana koji je primio dva bizarna gola iz slobodnih udaraca.

Andre Onana je proteklog ljeta stigao u Manchester United kao veliko pojačanje iz Intera. Plaćen je 50 miliona eura, ali je mnogo više koštao Crvene đavole.

Kamerunac je i večeras u Istanbulu protiv Galatasaraya imao noć za zaborav. Hakim Ziyech mu je dao dva gola iz slobodnih udaraca i po mišljenju mnogih, Onana je večeras United lično izbacio iz Lige prvaka.

Ziyech mu je prvi pogodak 'zabio' u 29. minuti. Namještao je golman Uniteda dugo živi zid, ali ga je Marokanac uspio uhvatiti na pogrešnoj nozi i savladao ga je za povratak Galate u meč (2:1). OVDJE pogledajte gol.

A onda u 62. minuti novi kiks Kamerunca. Ziyech šutira, Onana nije uspio zadržati loptu i šalje je u vlastitu mrežu za 3:2.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/vartatico/status/1729940193451339894[/twitter]

Devet minuta kasnije golman Uniteda nije mogao ništa kada je Akturkoglu spektakularno pogodio njegov bliži ugao za 3:3 u ovom zaista nestvarnom meču.

United je ove sezone već primio 14 golova u Ligi prvaka, najviše nego ijedan engleski tim u historiji ovog takmičenja.

Paul Scholes: "Samo šutnuti na gol i on će primiti"

Legendarni Paul Scholes komentarisao je večerašnji nastup Andrea Onane. Žao mu je što Kamerunac ponovo prolazi kroz loš period.

"Prava je šteta što se ovo događa jer je prethodnih sedmica izgledao dosta dobro. Patnja mu je u Ligi prvaka i vjerovatno mu nedostaje koncentracije u ovakvim utakmicama", rekao je Scholes i dodaje:

"Protivnici vjerovatno misle 'OK, šutirat ćemo jer on izgleda kao da će svaki put primiti gol'", riječi su legendarnog veznjaka Manchester Uniteda.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Crveni đavoli su u teškoj situaciji pred posljednje kolo i duel s minhenskim Bayernom. Potrebna im je pobjeda i vjerovatno remi Copenhagena i Galatasaraya u međusobnom duelu.

Bayern je u ovoj grupi već prošao dalje, a United je osvojio četiri boda.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Dobar golman za sunday league
1 0
user1676353253
Al je zato Ten Hag doveo golmana koji zna igrati nogom...haha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi