Inter prodaje Onanu kako bi kupio čovjeka kojeg navijači očima ne mogu smisliti

Kamerunca žele na Old Traffordu

Inter prodaje Onanu kako bi kupio čovjeka kojeg navijači očima ne mogu smisliti

Eldar Ganibegović

Inter bi ovog ljeta mogao prodati svog prvog golmana Andrea Onanu i to kako bi skupio novac za kupovinu čovjeka koji je postao omražen kod navijača ovog kluba.

Nakon samo godinu dana kamerunski golman Andre Onana mogao bi napustiti Inter, te se po prvi put u karijeri okušati u engleskoj Premier ligi.

Za njegove usluge zainteresovan je Manchester United, a kako prenosi ugledni talijanski Gazzetta dello Sport, Inter je vrlo blizu da pristane na njegovu prodaju.

Sjajni čuvaj mreže u Inter je stigao u ljeto 2022. godine besplatno nakon što je napustio Ajax, a cifra koja se sada spominje kada je njegov odlazak u pitanju je 35 miliona eura.

S te strane sigurno bi to bio dobar posao Intera, no pitanje je koga bi doveli kao zamjenu. Želje su navodno Keylor Navas i Hugo Lloris.

Međutim, namjera čelnika Intera neće se dopasti većini navijača Intera. Navodno žele da prodaju Onanu, kako bi skupili novac za dovođenje Romelua Lukakua iz Chelseaja.

Oglasi

Belgijski napadač upravo je iz Intera otišao u Chelsea 2021. godine za 113 miliona eura, ali je prethodnu sezonu proveo na posudbi u Interu i na kraju je baš uprskao. 

Tokom cijele sezone nije bio u formi zbog povreda koje su ga pratile, da bi 10. juna u finalu Lige prvaka dva puta bio tragičar protiv Manchester Cityja, te je propuštena prilika da se osvoji ušati trofej prvi put nakon 2010. godine.

Navijači Intera smatraju da nema šta da traži u klubu bez obzira na stare zasluge i Scudetto koji je donio prije dvije godine, a naročito ne ako to znači prodaju Onane koji je bio jedan od najboljih igrača Intera minule sezone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, Inter je već napustio naš Edin Džeko i sigurno će ovaj tim morati da pojača napad pred početak nove sezone, te ostaje da vidimo koga će dovesti, naročito ako to ne bude Romelu Lukaku. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi