Na semaforu 88. minuta, njegov klub gubi sa 1:0, a "starac" od 38 godina izvodi čudo iz slobodnjaka

Andre-Pierre Gignac i dalje briljira u dresu Tigresa

Na semaforu 88. minuta, njegov klub gubi sa 1:0, a "starac" od 38 godina izvodi čudo iz slobodnjaka

Endin Čaušević

Francuski napadač Andre-Pierre Gignac iznenadio je fudbalski svijet kada je prije devet godina otišao da igra u Meksiko gdje nastupa u dresu Tigresa. Iako je već na zalasku karijere ovaj rasni golgeter pokazao je da još uvijek ima magiju u svojim nogama jer je sinoć zabio spektakularan pogodak iz slobodnog udarca.

Gignac je bio na vrhuncu karijere kada je igrao za Marseille i očekivalo se tada da napravi iskorak u karijeri i veliki transfer, no na ljeto 2015. godine Francuz je šokirao fudbalski svijet odlukom da potpiše za meksički Tigres.

Francuz je tada imao tek 29 godina i bio je na svom vrhuncu, te odlazak u Meksiko nikome nije bio jasan. No, u tom periodu bilo je nekoliko terorističkih napada u Francuskoj, te je Gignac priznao da je zbog toga odlučio da napusti tu zemlju i Evropu, te s porodicom ode na drugi kontinent.

Gignac u Tigresu igra već skoro devet godina i u tom klubu ima status legende i u tome uživa od prvog dana, te je zbog toga prethodnih godina odbio sve ponude koje je imao jer se u Meksiku očito skrasio.

Iako na leđima ima već 38 godina i nalazi se na zalasku karijere ovaj iskusni napadač još uvijek ima magiju u svojim nogama, a to je pokazao na sinoćnjem meču Vancouver Whitecapsa i Tigresa u okviru šesnaestine finala Kupa šampiona Sjeverne i Centralne Amerike.

Oglasi

Rezultat prvog meča koji se igrao u Vancouveru bio je 1:1, a upravo je Gignac bio taj koji je u samom finišu utakmice fantastičnim golom iz slobodnog udarca donio remi Tigresu i veoma dobar rezultat pred revanš u Meksiku.

Vancouver je poveo sa 1:0 u 32. minuti kada je Damir Kreilach postigao pogodak, ali Tigres je u 88. minuti uspio da poravna na 1:1 magijom koju je izveo nekadašnji reprezentativac Francuske.

Gignac je zabio fenomenalan gol iz slobodnjaka iako je golman učinio sve da mu to oteža. Postavio je šestoricu igrača u živi zid i pokrio svoju stranu, ali u nju je upravo šutirao Gignac, te golman Vancouvera loptu skoro da nije ni vidio.

Spektakularan pogodak iskusnog francuskog napadača iz slobodnog udarca možete POGLEDATI OVDJE.

Oglasi

Iako ima već 38 godina Gignac i ove sezone igra u sjajnoj formi jer je na 21 utakmici u svim takmičenjima već zabio 13 golova i upisao je četiri asistencije.

Otkako je došao iz Marseillea u dresu Tigresa je ukupno odigrao 365 mečeva, te je zabio čak 203 gola i dodao 50 asistencija što je zaista nevjerovatan učinak i nije ni čudo što u tom klubu ima status apsolutne legende.

Prije odlaska u Meksiko bio je i reprezentativac Francuske za koju je odigrao 36 utakmica i dao sedam golova, ali kada je potpisao za Tigres ubrzo nakon toga prestao je dobijati pozive Trikolora.

Zaigrao je na Olimpijadi u Tokiju prije nekoliko godina gdje se Francuska nije proslavila. Dobio je nedavno i meksičko državljanstvo, a u toj zemlji dobio je nadimak "Dede".

Top Komentari

Kakaks
E cuj starac ,kao da mu je 92..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti