Golmanu nakon ovih scena svi govore da je lud - Na kraju je samo Srbin nasjeo

Nahuel Guzman u centru pažnje

Golmanu nakon ovih scena svi govore da je lud - Na kraju je samo Srbin nasjeo

Midhat Šljivak

Golman meksičkog Tigresa Nahuel Guzman (37) postao je viralan širom svijeta nakon izvedbe koju je imao u protiv Vancouver Whitecapsa u play-offu Liga Kupa. On je odbranio odlučujući penal u ovom meču, ali ono što je radio kako bi ometao protivnike definitivno je nešto što se ne viđa često.

Argentinski golman Nahuel Guzman priča je dana u svijetu fudbala. Ovaj 37-godišnjak koji brani mrežu meksičkog Tigresa imao je veoma zanimljiv nastup tokom penal serije u utakmici protiv Vancouver Whitecapsa.

Duel play-offa Liga Kupa donio je rezultat od 1:1 nakon 90 minuta igre. Uslijedili su penali gdje je u četvrtoj seriji Guzman zaustavio udarac srpskog fudbalera Ranka Veselinovića i svom timu je donio trijumf.

Međutim, ono što je radio tokom penal serije ostat će viralno. Pokušavao je na razne načine ometati protivnike, koristio je zanimljive metode, pa čak je gutao i traku kako bi rivali izgubili pažnju.

Oglasi

Na kraju je samo Ranko Veselinović nasjeo na ove ludačke poteze iskusnog golmana. Skinuo mu je Guzman penal i donio je svom timu prolaz dalje.

"Nahuel Guzman je definitivno lud", samo je jedan u nizu komentara koji su se pojavili na društvenim mrežama.

Iskusni čuvar mreže je na golu Tigresa već punih devet godina. Postao je legenda kluba čiji je gol branio 425 puta.

Ranije je ovaj 37-godišnjak nastupao za Newell's Old Boyse, a šest puta je stajao i na golu reprezentacije Argentine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi