Sprema se spektakl: Italijani u transu kada su čuli ko će otvoriti Evropsko prvenstvo

Legendarni tenor će zapjevati na Olimpicu

Sprema se spektakl: Italijani u transu kada su čuli ko će otvoriti Evropsko prvenstvo

E. Čaušević

Evropsko prvenstvo počinje večeras utakmicom na Olimpicu u Rimu gdje se sastaju Turska i Italija.

Kao što je već poznato Evropsko prvenstvo trebalo se igrati prošlog ljeta, ali je odgođeno zbog pandemije koronavirusa.

UEFA je odlučila da će se Euro igrati ovog ljeta zbog čega smo u minuloj sezoni imali dosta zgusnut raspored širom Evrope.

Međutim, ljubitelji fudbala danas će konačno doći na svoje jer se Euro otvara utakmicom između Turske i Italije.

Prva utakmica ovog izdanja Evropskog prvenstva igra se u Rimu na stadionu Olimpico, a očekivano igrat će domaća selekcija Italije koja će ugostiti reprezentaciju Turske.

Ono što je odlično jeste da će se mečevi Eura igrati pred navijačima i što će se prava fudbalska atmosfera konačno vratiti.

Oglasi

Utakmica između Turske i Italije igra se od 21 sat, a prije toga održat će se ceremonija otvorenja ovog takmičenja.

Mediji u Italiji objavili su danas da će večeras svojom pjesmom Euro otvoriti legendarni italijanski tenor Andrea Bocelli koji je otpjevati pjesmu "Nessun Dorma".

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

To je oduševilo javnost u Italiji jer će Olimpicom "grmiti" legendarna pjesma njihovog velikog tenora.

Bocellija pamtimo još iz 2016. godine kada se pojavio na proslavi titule Leicestera gdje je otpjevao istu pjesmu. Tada je došao na nagovor Claudija Ranierija čime je uveličao proslavu titule prvaka Leicestera.

Promo

Top Komentari

C.Banks
Spektakl je zagarantovan kad čuješ ovakav glas i kad znaš ko igra. Hajmo svi navijat za Tursku, ko one godine kad su dobili hrvate na penale cijelu noć Mostar slavio i cijela BiH
2 1
Mele
Turci se branili, cekali kontre, Cielini i Bonuchi igrali spica . sranje..Zasuzena pobjeda, mada me Italija nije odusevila igrom, skripi na vise mjesta.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi