Aršavin se od muke smije: "Ko su ova djeca u reprezentaciji Rusije? Pa treniramo negdje iza ograde"

Legenda razočarana

Aršavin se od muke smije: "Ko su ova djeca u reprezentaciji Rusije? Pa treniramo negdje iza ograde"

Edmir Škorić

Ruska nogometna reprezentacija trebala je 24. marta odigrati u Moskvi meč polufinala baraža za Svjetsko prvenstvo protiv Poljske, ali zbog početka rata u Ukrajini, u sklopu sankcija Rusima, FIFA i UEFA ih je suspendovala.

Iako su Rusi suspendovani, zbog čega ne mogu igrati ni kvalifikacije niti bilo kakve druge mečeve, njihov selektor Valery Karpin odlučio je da organizuje trening kamp i da napravi jednu veću bazu ruskih igrača, te formira utakmicu prvi protiv drugog tima.

Ova farsa se nije svidjela bivšem ruskom reprezentativcu i nekadašnjem igraču Arsenala Andreju Aršavinu.

"Naravno, reprezentacija je i dalje potrebna navijačima i državi, ali malo mi je čudna činjenica da je u ovakvoj situaciji odlučeno da se okupe igrači i da se veliki broj mlađih igrača (od 2004. do 2007. godišta) pozove u reprezentaciju", rekao je Aršavin, dodavši:

"Bilo bi bolje da ovi igrači ostanu u klubovima u kojima bi imali bolje uslove za treniranje, a njihove su ionako u teškoj situaciji jer strani igrači masovno napuštaju ligu. Ne razumijem zašto su ovdje dovedeni mladi igrači i ne vidim kakve će prednosti imati 17-godišnji Dmitrij Vasiljev (talent Zenita op.a) od ove grupe. Lako je mogao ostati u svom klubu".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Čuo sam da je savez trebao organizovati otvorenu utakmicu za navijače. Tada bi to imalo smisla. Bilo bi lijepo vidjeti ovu ekipu u teškom trenutku, ali pod takvim okolnostima? Ekipa se sastala i trenira negdje iza ograde. Ne vidim u tome nikakvog smisla", zaključio je Aršavin.

Aršavin je 75 puta nosio dres Rusije, a najveći trijumf proslavio je kao igrač Zenita s kojim je tri puta osvajao prvenstvo Rusije, jednom Kup UEFA i Superkup Evrope. On je 2008. godine bio šesti najbolji igrač na svijetu u izboru uglednog France Footballa, koji tradicionalno bira najbolje svake godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi