Aršavin se ne miri s tim: "Želio bih reći nešto o trulom Zapadu..."

Aršavin se ne miri s tim: "Želio bih reći nešto o trulom Zapadu..."

Edmir Škorić

Nedavno su FIFA i UEFA planirale da dozvole U-17 reprezentaciji Rusije da učestvuje u međunarodnim takmičenjima pod uslovom da igra bez zastave i himne. Na kraju, to se nije dogodilo. Zbog opšte situacije u Rusiji, mnogo se priča o preseljenju u azijski fudbal. Bivši fudbaler Andrej Aršavin prokomentarisao je ovu temu.

Nakon invazije na Ukrajinu, Rusija je isključena iz svih takmičenja koje su organizovale UEFA i FIFA. Reprezentaciji su ostale samo prijateljske utakmice. Međutim, malo ko želi da igra sa Rusima i do sada su se susreliž sa timovima kao što su Kirgistan i Kenija.

Nedavno su sankcije trebalo da budu malo ublažene. UEFA i FIFA planirale su da odluče da U-17 reprezentaciji dozvole učešće u međunarodnim takmičenjima, pod uslovom da igraju bez zastave ili himne.

Na kraju, organizacije su se povukle iz ove ideje. Iz tog razloga se u Rusiji sve više govori o prelasku u AFC federaciju (Azija). Andrej Aršavin je prokomentarisao ovu temu i bio ironičan u vezi sa gore navedenim sankcijama.

"Ne bih ulazio u to. Na primjer, Australija ili Japan će odbiti da igraju s nama. I šta onda? Hoćemo li se boriti do četvrtfinala bez zastave i himne? Onda će ti reći da igraš bez dresa i šortsa. Šta ćemo onda?", rekao je u intervjuu za Sport-Express.ru.

Oglasi

U prošlosti je Andrej Aršavin igrao, između ostalih, i za Arsenal. U intervjuu je pomenuo i London.

"Već sam posjetio Sankt Peterburg. Mnogi ljudi su me pitali: "Kako je London?" Volio bih da kažem nešto o "propadajućem Zapadu", ali to nije slučaj. London uvijek ostaje onakav kakav jeste. On je uvijek dobar, bilo prije 20 godina ili sada", dodao je.

U oktobru se Rusija suočila sa Kamerunom (1:0) i Kenijom (2:2). Uskoro bi mogao odigrati još jednu utakmicu sa afričkom reprezentacijom, a riječ je o Egiptu Mohameda Salaha.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Naravno, voljeli bismo da odigramo još jednu prijateljsku utakmicu sa reprezentacijom Rusije. To je moguće u budućnosti", rekao je generalni sekretar Egipatskog fudbalskog saveza Walid El-Attar. Prethodno su Rusi igrali dva puta protiv Egipta U-23 (1:1, 1:2).

Jedan od potencijalnih rivala Rusima bio je i seniorski tim Bosne i Hercegovine, sve je bilo i dogovoreno, ali zbog velikog pritiska javnosti duel je na kraju otkazan.

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Zašto mogu igrat nacistički židovi,tz. ukrajinci??!!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi