Transfer Andreja Kramarića u Italiju samo je pitanje dana, zna se koji klub ga tako silno želi

Napušta Hoffenheim nakon osam godina?

Transfer Andreja Kramarića u Italiju samo je pitanje dana, zna se koji klub ga tako silno želi

E. Čaušević

Prethodnih dana dosta se špekuliše o tome da bi hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić u januaru mogao napustiti Hoffenheim i karijeru nastaviti u Italiji, a sada je poznato i koji klub je toliko "zagrizao" za njega.

Kramarić već osam godina nastupa u dresu Hoffenheima u koji je stigao za 11 miliona eura iz Leicestera u kojem nije uspio da se nametne pored tada ubitačnog Jamiea Vardyja.

Međutim, dolazak u Njemačku za Kramarića bio je pun pogodak jer je ubrzo postao prva zvijezda Hoffenheima, ali čini se da je nakon osam godina došlo vrijeme za rastanak i neki novi izazov u karijeri.

Kramarić je već danima u centru špekulacija njemačkih i italijanskih medija, a sve je počeo njegov menadžer Vincenzo Cavaliere koji je izjavio da Kramarić prati situaciju u Seriji A što je pokrenulo lavinu špekulacija.

"Kramarić prati dešavanja u Italiji i uvjeren sam da može biti starter u bilo kojem timu. Hoffenheim ga želi zadržati, ali tržište je nepredvidljivo. Profil Andreja Kramarića je privlačan brojnim velikim klubovima. Dosta toga bi se moglo desiti veoma brzo", rekao je Kramarićev agent.

Oglasi

Odmah nakon toga krenule su špekulacije da Hrvat već u januaru napušta Hoffenheim iako ima ugovor do ljeta 2025. godine. Nije zainteresova za produženje saradnje i kako stvari stoje Italija će biti njegova iduća destinacija.

Kramarićev agent je mudro prešutio da li su neki klubovi s Apenina zainteresovani za hrvatskog napadača, ali naravno nije dugo trebalo da se sazna ko toliko želi ovog 32-godišnjeg momka iz Zagreba.

Naime, Corriere dello Sport objavio je danas da je Milan taj koji prati pomno Kramarića i želi ga pokušati dovesti već u januaru. Poznato je da Rossoneri muku muče s napadačima ove sezone, te na San Siru smatraju da bi Kramarić mogao biti dobro rješenje.

Također, špekuliše se da bi pregovori mogli početi već iduće sedmice i da je Milan spreman da plati oko sedam miliona eura za iskusnog napadača.

Oglasi

Hoffenheim ne želi da ostane bez najveće zvijezde, ali u klubu se plaše da bi Kramarić mogao da traži transfer i odlazak u Milan jer je očito da je njegov agent već počeo da vrši pritisak izjavama u medijima.

Kramarić se nalazi i na radaru Fiorentine i Atalante

Pored Milana ovaj 32-godišnjak povezuje se još s Fiorentinom i Atalantom, ali ozbiljnijih i konkretnih koraka tih klubova još uvijek nije bilo.

No, bilo kako bilo čini se da je odlazak Kramarića iz Hoffenheima sve bliže, te da ćemo ovog Hrvata u drugom dijelu sezone najvjerovatnije gledati na terenima u Italiji. On je u dosadašnjem dijelu sezone za njemački klub na 14 mečeva dao osam golova i upisao jednu asistenciju.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ponikao je u zagrebačkom Dinamu, a igrao je još za Lokomotivu, Rijeku i Leicester. Za reprezentaciju Hrvatske odigrao je 89 mečeva i dao je 27 golova, te je s ovom selekcijom osvojio srebro i bronzu na Svjetskom prvenstvu.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi