Pirlo uzrok poraza pronašao u - praznicima

Igrači su prerano počeli da slavle

Pirlo uzrok poraza pronašao u - praznicima

E. Škorić

Juventus je doživio neugodan poraz od Fiorentine (0:3) u Torinu minule večeri.

Juventus je najprije saznao da je usvojena žalba Napolija i da su oduzeta ranije dodijeljena tri boda Staroj dami za zelenim stolom, pa mora da igra meč s Napolijem u januaru, a nekoliko sati kasnije uslijedio je težak poraz od gostiju iz Napulja.

Novi trener Andrea Pirlo ove sezone nije uspio da uspostavi dominaciju u Seriji A i čini se da će nakon dugo vremena trka za Scudetto biti neizvjesna do kraja.

"Gorak okus je u ustima. Nadali smo se da ćemo 2020. godinu završiti pobjedom i dobrom igrom. Ali loše smo pristupili meču, nije bilo stava koji bi ukazivao na to da pod svaku cijenu želimo pobijediti. Dakle, teško je", priznao je Pirlo nakon utakmice.

No Pirlo nije previše zabrinut i rekao je da je normalno da bilo koja ekipa na svijetu ima loš dan.

“Momčad je vrlo konkurentna. Dešava se da ima loš dan, ali momčad je jaka i zna kamo želi ići".

Potražite više informacija na temu Serie A:

On je dodao da su igrači u glavama već razmišljali o praznicima i da se to više ne smije dogoditi.

"Pokušavam spojiti svoje ideje, igrači ih razumiju i nastavljamo s ovim planom igre započetim u septembru. Pokušat ćemo se poboljšati kada nastavimo sezonu", dodao je bivši veznjak Intera, Milana i Juventusa.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi