Chelsea prodaje jednu od zvijezda samo da pokažu Fernandezu koliko ga žele u klubu

Prave mjesta za mladog Argentinca

Chelsea prodaje jednu od zvijezda samo da pokažu Fernandezu koliko ga žele u klubu

Endin Čaušević

Engleski mediji već danima bruje o tome da će Chelsea izdvojiti nevjerovatnih 130 miliona eura da u svoje redove u januaru dovede Enza Fernandeza, a čelnici londonskog kluba već su spremni i da otpišu jednu od zvijezda ovog tima kako bi napravili mjesta za Argentinca.

Fernandez je oduševio fudbalski svijet igrama na Svjetskom prvenstvu u Kataru gdje je s reprezentacijom Argentine uspio da osvoji zlatnu medalju, a to bi sada itekako mogao da "naplati".

Ovaj 21-godišnjak igra za Benficu gdje je imao dosta dobar učinak u prvom dijelu sezone, ali ni slutio nije šta će mu donijeti nastup na Mundijalu.

Fernandez je skrenuo na sebe pažnju mnogih klubova, a tu se najviše ističe Chelsea koji je spreman već u januaru za ovog veznjaka izdvojiti čak 130 miliona eura što je ponuda koju Benfica sigurno neće odbiti.

Plavci su već spremili ponudu za najboljeg mladog igrača Mundijala u Kataru i žele već na samom početku prelaznog roka završiti posao kako im neki drugi klub ne bi pokvario planove.

Da u Chelseaju žele ovog mladog Argentinca najbolje pokazuje i činjenica da su već odlučili za njega napraviti mjesto u ekipi, odnosno spremni su prodati jednu od zvijezda ovog tima.

Oglasi

Ugledni novinar Angelo Mangiante objavio je danas da Chelsea ima namjeru da već u januaru proda Jorginha čime bi oslobodili mjesto u veznom redu za Fernandeza i pokazali mu da žele da on bude prvotimac.

Jorginho s Plavcima svakako ima ugovor do kraja ove sezone koji vjerovatno neće produžiti, a Chelsea bi na ovaj način izbjegao i mogućnost da Italijan napusti klub besplatno narednog ljeta.

Prodaja Jorginha za Chelsea sigurno neće biti problem jer je već nekoliko klubova pokazalo interes za njega, a tu se posebno ističe Newcastle koji je spreman kupiti italijanskog veznjaka već u janaru.

Chelsea želi za Jorginha da zaradi barem 20 miliona eura, a sigurno je da bogatim vlasnicima Newcastlea nije problem izdvojiti taj novac za njega.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj 31-godišnji veznjak u ovoj sezoni za Chelsea je odigrao ukupno 20 utakmica u svim takmičenjima, te je zabio tri gola.

Jorginho je na Stamford Bridge stigao na ljeto 2018. godine iz Napolija, a tada je Chelsea za njega izdvojio skoro 60 miliona eura.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi