Mnogi za njega nisu ni čuli do prije nekoliko mjeseci, a sada pravi jedan od najvećih transfera ikad
Argentinski veznjak je odigrao čudesno Svjetsko prvenstvo i veliki timovi su odmah počeli rat za njega (Foto: EPA)

Enzo Fernandez sve bliži Engleskoj

Mnogi za njega nisu ni čuli do prije nekoliko mjeseci, a sada pravi jedan od najvećih transfera ikad

Midhat Šljivak

Mladi argentinski fudbaler Enzo Fernandez (21) zadivio je fudbalski svijet nastupima na Svjetskom prvenstvu i to bi mu na kraju moglo donijeti veliki transfer vrijedan čak 130 miliona eura.

Enzo Fernandez odigrao je fenomenalno Svjetsko prvenstvo u Kataru. Ovaj 21-godišnji fudbaler Benfice osvojio je naslov prvaka svijeta s Argentinom, te je proglašen najboljim mladim fudbalerom.

Fenomenalni nastupi u dresu Argentine, ali i u ekipi Benfice, Fernandezu bi već u januaru mogli donijetni nevjerovatan transfer i nešto o čemu prije nekoliko mjeseci nije mogao ni sanjati.

Ogroman interes vlada za ovog 21-godišnjaka, a prema svemu sudeći, karijeru će Argentinac nastaviti u engleskom Premiershipu, gdje se Chelsea i Manchester United otimaju za njega.

Nakon što je Manchester United spremio ponudu vrijednu od 120 miliona eura, Chelsea se odlučio krenuti u napad i ponudili su još više novca - 130 miliona eura.

Plavci se nadaju da će posao ubrzo završiti i da će već početkom januara Enzo Fernandez postati njihov igrač. Na tu temu govorio je predsjednik Benfice, slavni Manuel Rui Costa.

Oglasi

"Razgovarao sam s Enzom i nadam se da će to što se borimo za titulu i da će ga to što igramo Ligu prvaka uvjeriti da ostane do kraja sezone", kratko je poručio Rui Costa.

Ponuda Chelseaja je ipak nešto što se ne odbija. U slučaju da ga Chelsea plati 130 miliona, bio bi to peti najveći transfer u historiji fudbala.

Benfica je ovog mladog fudbalera prije samo nekoliko mjeseci platila River Plateu samo 12 miliona eura i u nekoliko mjeseci mogu zaraditi nevjerovatnu cifru, što vjerovatno neće ispustiti iz ruku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Benfica je prethodnih godina odradila nekoliko fenomenalnih tranfera. Darwina Nuneza su tokom ljeta prodali Liverpoolu za 100 miliona eura, 2019. godine su Joaa Felixa dali Atleticu za 126 miliona, a Rubena Diasa Manchester Cityju za 68 miliona eura.

Enzo Fernandez je ove sezone nastupio u 24 utakmice za Benficu i ima učinak od tri pogotka i pet asistencija.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi