'Čudovište' se igra lopte - Ponižavanje protivnika, pa ples prema očajnicima o kojem priča svijet
Foto - EPA

Real je ponovo pogodio

'Čudovište' se igra lopte - Ponižavanje protivnika, pa ples prema očajnicima o kojem priča svijet

Midhat Šljivak

Real Madrid dres s brojem 9 čuva za posebnog momka. Od ljeta u klub stiže nevjerovatni mladi napadač Endrick, momak kojem se predviđa velika karijera. On sa samo 17 godina igra čudesan fudbal za Palmeiras, a navijači kraljevskog kluba tek su sada svjesni kakvu su zvijer dobili.

Brazilski napadač Endrick igra zaista fenomenalan fudbal u dresu Palmeirasa. 17-godišnji fudbaler protekle noći je u duelu s Fluminenseom (1:0) izveo još jednu čudesnu partiju i bio je jednostavno nezaustavljiv za protivničke igrače.

Uništavao je 17-godišnjak protivničke defanzivce. Ništa mu nisu mogli napraviti osim da ga zaustave prekršajima, a kod njega je bilo vremena i za šalu jer je u jednom trenutku zaplesao nasred terena.

Endrick je novo 'čudovište' u najavi. Kraljevi su ga platili 37.5 miliona eura, a 'devetku' kluba preuzet će u julu kada postane punoljetan, te će potpisati višegodišnji ugovor s jednim od najvećih klubova svijeta.

Oglasi

O kakvom se talentu radi dovoljno govore poređenja s Ronaldom, Peleom i Romariom. On navodi da je samo svoj i da se na terenu bori kao niko drugi.

"Uvijek se borim žestoko. Uvijek sam prisutan i pokušavam nešto napraviti do posljednje sekunde utakmice. Ne odustajem, pritišćem defanzivce i trčim više od svih na terenu", rekao je Endrick.

Njegov idol je Cristiano Ronaldo, a dosta je onih navijača Real Madrida koji smatraju da im Kylian Mbappe, s kojim se ponovo povezuju, nije potreban jer je Endrick istinska zvijer u najavi.

17-godišnjak je u dresu Palmeirasa u ovoj godini odigrao ukupno 52 utakmice. Ima učinak od 13 golova i jedne asistencije. Mnogima to izgleda kao slab učinak, no igrati u prvenstvu Brazila nije nimalo lako, posebno za jednog tinejdžera.

Oglasi

Endrick je ponižavao igrače Fluminensea (Foto: EPA)

Endrick će od naredne sezone činiti napad Reala sa sunarodnjacima Viniciusom Juniorom i Rodrygom. Tu je iza njih i Jude Bellingham, pa će Kraljevi vjerovatno imati najjači mladi tim na svijetu.

Ancelotti: "Endrick napreduje nevjerovatnom brzinom"

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti pohvalno je govorio o mladom Brazilcu i oduševljen je onim što je vidio.

Italijana nije lako oduševiti, ali to je 17-godišnjak uspio napraviti u svega nekoliko utakmica koje je pogledao.

"Gledamo ga i veoma smo zadovoljni. Napreduje nevjerovatnom brzinom i drago nam je što će biti dio kluba naredne sezone", rekao je Carlo Ancelotti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Brazilcu se predviđa velika karijera. On pokazuje izuzetan talenat i ljubitelji fudbala jedva čekaju da ga vide na velikoj sceni, odnosno u evropskom fudbalu.

Za to će se morati strpiti još nekoliko mjeseci, ali sudeći po onom što gledamo u Brazilu, Endrick će Realu donijeti dosta radosti u narednim godinama.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti