Real stavio veliko breme na leđa svog junaka: "Čekaj ili idi, ti odluči"
Ukrajinski golman može da bira šta želi

Nema tu puno priče

Real stavio veliko breme na leđa svog junaka: "Čekaj ili idi, ti odluči"

Midhat Šljivak

Madridski Real spreman je ponuditi produžetak saradnje ukrajinskom golmanu Andriyu Luninu, ali su mu na leđa stavili veliko breme u odluci šta će napraviti od svoje karijere.

Andriy Lunin ove sezone je potpuno u drugi plan bacio najskupljeg golmana svijeta Kepu Arrizabalagu. Španac je doveden kako bi zamijenio povrijeđenog Thibauta Courtoisa, no 25-godišnji Ukrajinac ga je brzo nadmašio i postao je jedinica kraljevskog kluba.

Na njegove odbrane niko nije ostao imun. Donio je Realu ogroman broj bodova, junak je i plasmana u polufinale Lige prvaka, pa je rukovodstvo kluba odlučilo da mu ponudi nastavak saradnje.

Sada je pred njim velika odluka. Hoće li potpisati nastavak saradnje i čekati svoju šansu pored Thibauta Courtoisa ili će iskazati želju za odlaskom negdje gdje će biti prvi izbor.

Real je ovu odluku prepustio sjajnom golmanu. Stavili su veliko breme na njegova leđa.

Oglasi

"Real Madrid drži sve opcije otvorene za Andriya Lunina. Vide ga kao golmana budućnosti, ali onje taj koji mora odlučiti hoće li čekati odlazak Courtoisa ili će izabrati odlazak u klub gdje bio starter", navodi Cadena SER.

Luninu trenutni ugovor ističe naredne sezone. Na stolu ima ponudu za nastavak saradnje i sve je apsolutno u njegovim rukama.

S odbranama koje je ove sezone prikazao u Real Madridu znatno je sebi povećao cijenu. Dosta je klubova koji bi ga rado angažovali i vidjet ćemo šta će Ukrajinac na kraju odlučiti.

On je ove sezone u 27 utakmica čak 12 puta sačuvao svoj gol, a primio je ukupno 23 pogotka u svim takmičenjima.

Oglasi

Thibaut Courtois s druge strane s Realom ima ugovor do juna 2026. godine. Real ga naravno i dalje vidi kao prvi izbor na golu i to se neće promijeniti do isteka ugovora.

Nacho Fernandez odlazi iz kluba

Iskusni defanzivac Nacho Fernandez (34) najavio je kako odlazi iz kluba na kraju sezone.

Nacho je bio jedan od onih fudbalera s kojima je Real pregovarao o nastavku saradnje. Ipak, on je odlučio da je ipak vrijeme za odlazak s obzirom na to da neće biti u prvom planu naredne sezone.

Ovaj fudbaler je kompletnu karijeru proveo u kraljevskom klubu. Igrao je za sve omladinske kategorije, a od 2012. godine je postao član prvog tima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za Kraljeve je odigrao 355 utakmica, postigao je 16 golova uz devet asistencija, te je osvojio sve što je mogao s klubom.

Naredne sezone će po prvi put obući dres nekog drugog kluba i ostaje nam da vidimo koji će to klub biti.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Amansio
Nema u Realu junaka koji je iznad kluba CR nije bio, nije Raul, nije Hiero niko iznad kluba zato js u vrhu. Barsa je pofunula kad je ofpustila čovjeka koji je reka da Barsa nije Mesi kako je vrćeno
0 0
Var12
Prosjecan golman...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi