Sve su veće šanse da Arda Guler naredne sezone neće igrati za Real Madrid
Mladi turski fudbaler neće imati previše šanse za igru u Realu ni u narednoj sezoni (AP Photo/Manu Fernandez)

Posudba sve izvjesnija, Kraljevi imaju uslov

Sve su veće šanse da Arda Guler naredne sezone neće igrati za Real Madrid

Midhat Šljivak

Mladi turski fudbaler Arda Guler (19) gotovo sigurno će narednu sezonu provesti na posudbi, a interes za njegovim uslugama je zaista ogroman. 

Arda Guler nije dobio pravu šansu za igru kod Carla Ancelottija ove sezone. Iako Italijan hvalospjevima obasipa 19-godišnjaka, turski fudbaler rijetko se nađe na terenu, a teško da će se situacija promijeniti i u narednoj sezoni.

Zbog toga se sve više priča o odlasku Gulera na posudbu. Real će kompletnu situaciju razmotriti na kraju sezone, no izvjesno je da će Arda naredne sezone igrati negdje drugo.

Ponuda ovaj mladi fudbaler ima zaista dosta. Doslovno može birati klub u kojem će igrati, ali Kraljevi imaju jako bitan uslov za sve.

"Arda Guler ima 'more' ponuda. Dosta je klubova koji ga žele dovesti na posudbu, kako iz Španije, tako iz inostranstva", navodi Relevo i dodaje:

Oglasi

"Real Madrid je spreman da ga pusti i preferiraju klub koji igra Ligu prvaka kako bi u ovom takmičenju stekao neophodno iskustvo", navodi se.

Guler je u Madrid stigao prošlog ljeta iz Fenerbahčea za 20 miliona eura. Povrede su ga spriječile da se odmah uklopi u tim i pauzirao je nekoliko mjeseci prije nego što je u januaru ove godine konačno debitovao.

Ipak, Carlo Ancelotti mu nije pružio preveliku minutažu. Nastupio je u samo sedam utakmica i odigrao je samo 98 minuta u protekla četiri mjeseca.

Iako ovaj mladi momak smatra da bi trebao ostati i boriti se za svoj status, mnogo je izvjesnije da će on naredne sezone nositi dres nekog drugog tima. Ko će to biti znat ćemo vjerovatno tokom ljeta.

Oglasi

Betis i Sevilla ga žele u svojim redovima

U borbu za dovođenje Arde Gulera uključili su se gradski rivali Betis i Sevilla.

Real Madrid za 19-godišnjaka dobija pozive iz svih dijelova Evrope. Španski klubovi su, očekivano, oni koji su najuporniji, a nakon Real Sociedada, Mallorce i Las Palmasa, sada ga žele gradski rivali iz Andaluzije.

Međutim, nijedan klub se ne uklapa u Realove želje da Arda igra Ligu prvaka naredne sezone. To bi na kraju mogao biti ključ u odluci gdje će 19-godišnjak ići.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ranije se turski reprezentativac povezivao s AC Milanom i Borussijom iz Dortmunda. Madridski velikan ima jako dobru saradnju s ovim klubovima i vjerovatno između ovih klubova treba tražiti njegov novi tim.

Odluka će dakle biti donesena na kraju sezone, nakon razgovora rukovodstva kluba, trenera Ancelottija i mladog fudbalera i vidjet ćemo šta će na kraju odlučiti.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi