Napoli odredio cijenu za Insignea

Nije skup

Napoli odredio cijenu za Insignea

E. Škorić

Napoli je spreman ovog ljeta da proda svog kapitenas Lorenza Insignea i italijanski klub već je odredio cijenu.

Ugovor 30-godišnjaka završava u junu 2022. godine, a prema navodima La Gazzetta dello Sport i Il Corriere dello Sporta, Napolitanci su ga spremni prodati za 30 miliona eura u ljetnom prijelaznom roku.

Malo je vjerovatno da će Insigne potpisati za matični klub jer želi da mu se poveća plata sa trenutnih pet milioan eura, koliko zarađuje godišnje, a u Napoliju zbog krize to nisu u mogućnosti da urade.

Italijanski reprezentativac također želi potpunu kontrolu nad svojim imidžima, što Aurelio De Laurentiis vjerojatno neće prihvatiti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napoli je odbio ponudu Manchester Uniteda od 30 miliona eura za svog stopera Kalidoua Koulibalyja, ali prihvatio bi sličnu ponudu za prodaju Insignea ovog ljeta.

Insigne je sa samo 15 godina stigao u Napoli, a debitovao je protiv Livorna 2010. godine u 2:0 pobjedi svog tima u gostima. Trenutno se povezuje s Barcelonom i Tottenhamom.

Top Komentari

arbajram
Prestar za te pare. Niko im to neće dati
1 4
Geneve
Igracina.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi