Nakon riječi trenera Sheffielda jasno je gdje će karijeru nastaviti Anel Ahmedhodžić

Napoli ga prati

Nakon riječi trenera Sheffielda jasno je gdje će karijeru nastaviti Anel Ahmedhodžić

Edmir Škorić

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Anel Ahmedhodžić povezuje se posljednjih dana sa slavnim italijanskim klubom Napolijem, zbog čega je budućnost 24-godišnjeg štopera došla pod znak pitanja, ali mnogo toga je sada jasnije nakon izjave trenera Sheffield Uniteda.

Napoli je zaista bio zainteresovan za bh. reprezentativca i spreamo je konkretnu ponudu, navodno oko 17 miliona funti, ali prije nedjeljne utakmice s West Hamom trener Sheffielda Chris Wilder odbacio je mogućnost da Ahmedhodžić ode ove zime.

Moje mišljenje o tome, on je stvarno prizemljena osoba. Voli igrati za Sheffield United. Špekulacije o dobrom igraču su dobra stvar, želite da se o vama govori. Odozgo mi nisu rekli da je to potencijalni transfer. Igrač mora spustiti glavu i nastaviti dalje. Dobri igrači moraju se nositi sa špekulacijama", rekao je Wilder.

Ahmedhodžić je prošle sezone sa Sheffieldom izborio plasman u Premier ligu, no jasno je svima da ovaj tim nije dovoljno kvalitetan za najviši rang.

Međutim, Ahmedhodžić je odigrao nekoliko zaista dobrih mečeva i time skrenuo pozornost na sebe. Sa Sheffieldom ima ugovor do 2026. godine pa u gradu čelika očigledno gledaju da dobro zarade ovo ljeto na našem reprezentativcu, ali što se tiče januara, jasno je da od transfera nema ništa.

Oglasi

Ipak, ko zna, ako Napoli bude dovoljno uporan, možda uspije da dovede mladića koji je za nacionalni tim naše zemlje dao jedan gol i sakupio 21 nastup.

Propustio je neka posljednja okupljanja reprezentacije, no vjerujemo da će biti u rosteru za meč protiv Ukrajine u polufinalu baraža Lige nacija koji je na programu u martu i igra se u Zenici, da bi u slučaju pobjede na Grbavici ugostili Izrael ili Finsku i onda igrali finale za odlazak na Evropsko prvenstvo 2024.

No, vratimo se još malo na interes Napolija. Nema nikakve sumnje da bi za Anela bila velika stvar zaigrati u klubu kakav je Napoli, s nevjerovatnim navijačima, a imao bi i dobar izazov boriti se za Scudetto u Seriji A, dok je trenutni njegov tim zakovan za samo dno sa samo devet bodova i već sada ga mnogi nazivaju novim - starim drugoligašem iliti članom Championshipa.

Oglasi

Sheffield slabo kome može da parira u Premier ligi, a u nedjelju ga očekuje domaći meč sa West Hamom, koji je na programu od 15 sati, na šest dana kasnije Sheffield će ugostiti Brighton u šesnaestini finala FA kupa.

Seletkor Savo Milošević o šansama da Ahmedhodžić zaigra u mečevima baraža.

"U kominikaciji sam bio konstantno s njim, i ideja je bila da se pojavi i ove mečeve, ali je čekao vizu neku za Englesku imao je i povredu, ali je i takav bio spreman da dođe. Možda je to najveće pojačanje ako pričamo o tim ligama i zato sam se i borio dva mjeseca za takvog igrača i mislim da sam po tom pitanju dosta uradio i vjerujem da će on ako bude zdrav biti u martu u ekipi", poručio je Milošević.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Anel Ahmedhožić je posljednji put za BiH igrao 17. juna u Lisabonu. Reprezentacija BiH je izgubila tada 3:0 od Portugala, da bi tri dana kasnije na klupi presjedio meč protiv Luksemburga, dok su mjesto u startnoj postavi zauzeli Barišić i Saničanin.

Nakon toga se nije pojavio u septembarskom okupljanju kod Mehe Kodre nakon čega je pokrenut disciplinski postupak protiv njega. Prema riječima Save Miloševića, u oktobru nije bio fizički spreman.

Top Komentari

Jel vidite kolko ste neprofesionalni. He Tema je moguci Ahmedhodzicev transfer u Napoli i sta vi uradite? Vi sa svojim tekstom odvedete Temu oko njegovog transfera u skroz drugi pravac tako da se iz te teme odjednom stvori nova, zapravo tema o reprezentaciji pa iz tog ispane neki Text kojemu nikad kraja. Neznam al skroz mi je ovo glupo, otvorim da procitam o tom transferu i od jednom moram citat kako on nije bijo na zadnjim okupljanjima sto cak i mrtvi znaju. Bezveze
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi