Možda su svi reprezentativci propali u zemlju od sramote, ali Ahmedhodžić ima razlog za osmijeh!

Lijepe vijesti za bh. štopera

Možda su svi reprezentativci propali u zemlju od sramote, ali Ahmedhodžić ima razlog za osmijeh!

Admin Čaušević

Anel Ahmedhodžić je jedno u nizu zvučnih imena reprezentacije BiH koji su propustili novembarsko okupljanje. Razlog je povreda koju štoper Sheffield Uniteda vuče još od početka oktobra kada je posljednji put i odigrao jedan takmičarski meč.

Reprezentacija BiH je u petak navečer doživjela jedan od najsramotnijih poraza u historiji nakon što je u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo poražena od Luksemburga sa nevjerovatnih 4:1.

Ne opravdavajući sramotno izdanje izabranika Save Miloševića jedan od razloga poraza je svakako neigranje nekih od najboljih igrača selekcije pošto pored Ahmedhodžića između ostalih nisu konkurisali Edin Džeko, Miralem Pjanić i Sead Kolašinac.

I dok se za trenutne reprezentativce može reći da su propali u zemlju, Ahmedhodžić ima razloga za osmijeh pošto je čini se za njega pauziranje gotovo.

Naime, oporavak od povrede istegnuća mišića ide i više nego dobro, a posljednje vijesti sa Ostrva govore da će 24-godišnjak biti spreman za naredni meč svog tima.

Oglasi

Oštrice narednog vikenda će igrati domaći meč protiv Bournemoutha, a kako sada stvari stoje Ahmedhodžić će biti spreman za duel na Bramall Laneu.

Ahmedhodžića već neko vrijeme nema u reprezentaciji. U novembarskom prozoru zbog povrede, a u oktobarskom zbog dogovora sa selektorom Miloševićem, a u septembarskom radi nesuglasica sa Savezom.

Kao što je manje-više svima poznato Ahmedhodžić se nije odazvao bivšem selektoru Mehi Kodri, razlog je bila navodna povreda čija potvrda nikad nije stigla u Savez zbog čega je uslijedila suspenzija.

U međuvremenu je situacija razriješila, ali se nakon toga odlični defanzivac zaista povrijedio i nije mogao konkurisati za susrete protiv Luksemburga i Slovačke.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naredne takmičarske mečeve reprezentacija će igrati u martu kada je na programu baraž za Evropsko prvenstvo. Za nadati se da će Ahmedhodžić biti spreman za te duele.

Do povrede Ahmedhodžić je igrao sve mečeve za Sheffield United u dosadašnjem dijelu sezone, a defanzivca čija se vrijednost procjenjuje na 20 miliona čeka povratak u startnu postavu i po oporavku.

Top Komentari

nije.suplja
Momak vidio da mu je bolje ozdravit i spremit se za englesku ligu nego ovim s ovim amaterima se drkat. Sacekat baraz i dovu uputit Svevisnjem da nam pomogne. U baraz uci s puno novih jer ih trenutno 70% uopste nije zainteresovano da igraju, valjda igracine neke sta li
2 0
Drakula
Bravo Anele. Zažalit ces sto nisi za svedsku igrao a trebao si.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi