Milošević: Vidio sam ko može, a ko ne, mnogi će biti iznenađeni u martu

Naša reprezentacija se vratila u Sarajevo, u nedjelju je rival Slovačka

Milošević: Vidio sam ko može, a ko ne, mnogi će biti iznenađeni u martu

Samir Mlaćo

Pravu blamažu doživjela je naša nogometna reprezentacija sinoć u Luksemburgu. Bilo je čak 4:1 za Luksemburg i pognute glave naši momci upravo su stigli kući.

Očekuje nas u nedjelju utakmica sa Slovačkom, te kraj kvalifikacija koji su pokazale da smo na samom dnu evropskog nogometa. Propisno smo se obrukali, ali odgovorne to ne brine. Mijenjali smo selektore, promijenili veliki broj igrača i na kraju nismo ništa dobili. Osim pravog 'šamara' u lice svima koji su dio reprezentacije, te samog Saveza.

Osvojili smo tek devet bodova, čemu se niko nije nadao, pa ni najveći pesimisti. Pred kamere malobrojnih novinara danas je ispred Sarajevskog aerodroma stao selektor Savo Milošević.

Milošević je između ostalih kazao da će u martu biti igrača koji će biti otpisani, što govori da su ga sinoć mnogi itekako razočarali.

Dodao je i to da je teren jedino mjerilo za svakog nogometaša.

"Porazi su uvijek bolni, nikome se ne dopadaju, ali realnost je takva. Nadam se da niko nije pomislio da će put do baraža biti lagan. Kada sam došao rečeno je da je situacija teška i da treba se fokusirati kako što spremniji da dođemo do baraža. Zahtjeve koji postavljamo pred momke možda su veći od njihovih mogućnosti, ali moramo to raditi. Želimo vidjeti koliko ko može, pričam invidualno o igračima, ali i timu. Ne smijemo imati zabludu kada dođe mart. Neke stvari moramo do kraja trebamo istjerati na čistac", rekao je Milošević.

Oglasi

"Rekao sam sinoć poslije utakmice da nivo intenziteta trke nije bio dovoljan. Meni nije jasan odnos nekih igrača u poređenu na neke druge. Koncentracija od prve minute nije na nivou, prvi gol onakav primiti u petoj minuti... O drugom šta reći? To nisu fudbalske stvari na koje se može reagovati, preventivno ili u toku igru. Jasno je da mi kada primimo gol dodatno padnemo".

Dobili su šansi i novi igrači, da li će biti novih igrača u prvoj postavi u Zenici?

"Provjeravamo ko može... Ne volim da se pravdam, niti tražim opravdanja, ali mi smo bez najboljih igrača trenutno. To nije do mene. Ja bih volio da su svi na okupu, ali to je tako... Neću potencirati te stvari, onda bi ispalo da tražim opravdanja".

Da li može suditi pojedinim igračima nakon jedne utakmice?

Oglasi

"Vidio sam sve, neki su mu uvjerili da mogu, a neki ne. Neću o imenima, ružno bi to bilo. Jasno se vidi da neki pokazuju ekstremnu želju, bez obzira na rezultat i igru. Ne morate biti nogometni stručnjak da vidite neke stvari".

Dodao je da će pojedini igrači biti otpisani u martu, te da će mnogi biti iznenađeni.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Samo je teren mjerilo, on nemilosrdno pokazuje sve", dodao je Milošević.

Naša reprezentacija naredni meč igra u nedjelju protiv Slovačke, ali on već odavno nije rezultatski bitan.

Top Komentari

SEJFUDIBIKODZE
mnogi nisu vidjeli kako ,a ti,ko vidio,doveden si da ubijes,Bosnu,kao i politicari a i tvoj nadredjeni,da se nelazemo nikad srbi nisu voljeli Bosnu,niti bili patrioti,osim ako netreba korist od ove zemlje, al to je uredu,cudno je kako velike sarajlije prepustaju vama instituciju po instituciju,mi ostali i nismo toliko zastupljeni,u krojenju BH,
4 2
user1676286668
Sledeci posle njega dolazi Šešelj da nas trenira jedina opcija još ostala.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi