Anes Duraković narednu polusezonu na posudbi u NK Novi Travnik
Duraković je već nekoliko godina član seniorske ekipe Čelika, ali posljednjih pola godine nije dobivao priliku za igru, tako da će mu posudba u Novi Travnik dobro doći za povratak samopouzdanja

Defanzivac Čelika želi veću minutažu

Anes Duraković narednu polusezonu na posudbi u NK Novi Travnik

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nakon povratka iz Turske, treniraju na terenima u Zenici, gdje će odraditi završni dio priprema pred nastavak sezone.

Kako smo pisali mnogo je nepoznanica oko igračkog kadra, tim Čelika još nije kompletiran, a postoje i drugi problemi, odnosno šta će biti s igračima koji još imaju ugovore s klubom, a šef struke ne računa na njih.

Stefan Udovičić, Gabrijel Popović i Kenan Hafizović i zvanično su raskinuli ugovor s klubom, Eldar Sivac je odbio posudbu u Vitez, dok nije poznato šta će biti Harisom Šehićem, koji također ima ugovor do ljeta ove godine.

U grupi igrača koja trenira po posebnom programu je i golman Ratko Dujković, kome u petak i zvanično ističe ugovor s klubom, koji mu neće biti produžen. Ostali igrači Branislav Ružić, Stevo Nikolić, Armin Duvnjak i Hanan Adilović imaju važeće ugovore i nije poznato kad i kako će se riješiti situacija s ovim igračima, na koje šef struke Adnan Örnek u drugom dijelu sezone ne računa.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Pozitivna vijest kada su u pitanju igrači pod ugovorom, što je klub dogovorio da 22-godišnji stoper Anes Duraković narednu polusezonu igra za Novi Travnik. Ovaj defanzivac ima 40 nastupa za Čelik u Premijer ligi, ali u posljednjih pola godine nije nikako igrao, tako da će mu odlazak na posudbu dobro doći kako bi nastupima vratio samopouzdanje, a možda na ljeto izborio i novi ugovor s Čelikom. Od ranije Mahir Mehić je dogovorio posudbu u ekipu Metalleghea, gdje će provesti narednu polusezonu.

Mnogo je nedoumica kada je u pitanju igrački kadar Zeničana, mnogo posla je pred ljudima iz kluba s Bilinog polja, a hoće li sve stići do početka sezone, vrijeme će pokazati.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi