Navijačica gleda i ne vjeruje: Da pokuša još 1000 puta Di Marija više ne bi zabio ovakav gol!

Benfica bolja od Porta

Navijačica gleda i ne vjeruje: Da pokuša još 1000 puta Di Marija više ne bi zabio ovakav gol!

A. Čaušević

El Clasico portugalskog fudbala između Benfice i Porta igran je na stadionu La Luz, a minimalni trijumf odnijeli su domaći majstorskim golom Angela Di Marije iz drugog dijela utakmice.

Poslije uvodnog ispitivanja snaga posao Benfici je značajno olakšan u 19. minuti kada je sumnjiv crveni karton dobio gostujući defanzivac Cardoso.

Sasvim očekivano nakon toga domaćin je preuzeo inicijativu, ali je protiv dobro postavljenje odbrane Zmajeva teško stvarao šanse.

Pobjednik je odlučen u 68. minuti kada je pogodio Di Marija, čovjek koji je rođen da odlučuje velike utakmice.

Poslije ubačaja s lijeve strane Argentinac je lijevom nogom poklopio loptu koja je popularnom "žabicom" završila u mreži.

Oglasi

Da se radilo o rijetko viđenom golu najbolje pokazuje reakcija jedne navijačice na tribinama koja je doslovno bila u nevjerici.

Sa druge strane Di Marija koji je u karijeri zabio veliki broj golova iz kategorije "remek-djelo" nije krio svoje oduševljenje zbog pogotka.

Od silne radosti i zadovoljstva skinuo je i dres, ali žuti karton kojeg je dobio zbog tog poteza je za njega sigurno bio slatkog okusa.

Benfica je tako nanijela prvi poraz Portu u sezone te se šestim uzastopnim trijufom probila na vrh tabele, dok je Zmajevima ovo bio prvi poraz u sezoni.

Inače, lisabonski Orlovi su već jednom ove sezone pobijedili najvećeg rivala, bilo je to u utakmici portugalskog Superkupa sa 2:0.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Di Maria se ovog ljeta nakon 13 godina vratio u Benficu i za sada mu odlično ide pošto je na sedam mečeva zabio već pet golova te upisao dvije asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi