"Da igram danas vrijedio bih 200 milona, drogirao sam se, koristio kokain, pao u depresiju..."

Na 608 mečeva zabio je 451 gol

"Da igram danas vrijedio bih 200 milona, drogirao sam se, koristio kokain, pao u depresiju..."

Admin Čaušević

Dosta je fudbalera koji tokom ili poslije karijere završe u paklu droge i zbog toga se kaju. To je slučaj i sa čovjekom koji je bez dileme bio jedan od najboljih napadača svoje generacije. 

U njegovo vrijeme konkurencija je bila toliko žestoka da nije dobio priliku igrati za reprezentaciju bez obzira što je žario i palio Evropom.

Krajem 90-ih i početkom 2000-ih godina oči ljubitelja fudbala su uglavnom bile uprte u Ronalda, Andriya Shevchenka, Gabriela Batistutu, Raula Gonzaleza, Rivalda, Alana Shearera, međutim ništa slabiji od njih nije bio ni Mario Jardel.

Na 608 utakmica u karijeri je zabio 451 gol, dakle 0.74 golova po meču. I više nego impresivan podatak. U dva navrata je osvojio i Zlatnu kopačku kao najbolji strijelac Evrope.

"Da igram danas vrijedio bih između 150 i 200 miliona eura", rekao je Brazilac o sebi prije nekoliko godina i svi koji ga se sjećaju reći će da nije pogriješio.

Oglasi

Vrlo vjerovatno ne postoji fudbaler koji je tako dobro glavom igrao kao bivši napadač Porta, Galatasayara, Boltona i Gremija.

U karijeri je osvojio 23 trofeja uključujući Copa Libertadores sa Gremiom i evropski Superkup sa Galasarayem. Zbog žestoke konkurencije za Brazil je skupio svega 10 nastupa.

Jardel je briljirao u dresu Porta

Ipak, nakon okončane karijere zavšio je u paklu droge, pao je u depresiju i dugo vremena je bio u očajnom stanju.

"Drogirao sam se, koristio kokain i pao sam u depresiju. Slučajno sam ušao u svijet droge", kazao je Jardel te nastavio:

"Kada postaneš uspješan fudbaler mnogo je zamki, lažnih prijateljstava i znatiželje. Neki ljudi su mi ponudili drogu i ja sam počeo da je redovno konzumiram."

Oglasi

Jardel je završio u teškoj situaciju, a prošle godine je čak učestvovao u reality programu Veliki brat u realizaciji jedne portugalske televizije.

Kada je izašao iz kuće rekli su mu da mu je majka preminula i u tom trenutku se slomio pred kamerama i počeo plakati kao malo dijete.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Čini se da je pakao droge iza njega, barem tako pokazuju njegove objave na Instagramu gdje uživa s svojim prijateljima. Sredinom septembra je proslavio svoj 50. rođendan.

Top Komentari

King_Kenny
...strasan napadac bio,a kakva je konkurencija tada bila u napadu Brazila pokazuje i podatak da su on i Giovane Elber zajedno skupili ukupno 25 nastupa za reprezentaciju...igraci koji bi u bilo kojoj drugoj reprezentaciji hladno 100 utakmica skupili...
0 1
Ss.ba
Koji to danas igrac iz Porta?Galate? Ili Boltona vrijedi 200 miliona?? Da se ne lazemo. I tad su bili jaci klubovi pa doticni nije igrao za njih...nego je igrao u Portu jer mu je godilo. Nimalo bolji igrac od jednog Zole ili jednog Dinatalea koji su obiljezili karijere u Celziju i Udinama. Da je babi muda,bila bi deda...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi