Di Maria potvrdio rastanak s Juventusom, već je poznato gdje nastavlja karijeru

Povratak kući

Di Maria potvrdio rastanak s Juventusom, već je poznato gdje nastavlja karijeru · Zvanično

E. Škorić

Iskusni Argentinac Angel Di Maria potvrdio je da njegov ugovor s Juventusom neće biti produžen, jer se oprašta od navijača s 'gorkim okusom' zbog neuspjeha u ovoj sezoni.

“Došao sam do kraja teškog i komplikovanog razdoblja”, napisao je Di Maria na Instagramu, nastavivši:

“Odlazim siguran sa spoznajom da sam dao sve od sebe da klub nastavi osvajati naslove, ali to nije bilo moguće. Odlazim s gorkim okusom što nisam uspio, ali sa radošću što sam sa sobom doveo mnogo prijatelja u ovu prekrasnu svlačionicu čiji sam bio dio. Hvala svim mojim saigračima na ljubavi koju su mi pokazali od prvog dana, uvijek sam se osjećao kao kod kuće. Pozdravljam sve Juventine u zahvaljujem na njihovoj svakodnevnoj ljubavi".

35-godišnji argentinski reprezentativac prošlog je ljeta stigao kao slobodan igrač iz Paris Saint-Germaina na jednogodišnji ugovor, a sada odlazi pod sličnim okolnostima.

On je upisao 40 takmičarskih nastupa u dresu Juventusa, postigao je osam golova i upisao sedam asistencija.

Međutim, domaći su ga navijači ispratili zvižducima u njegovoj posljednjoj utakmici na stadionu Allianz Juventus u Torinu.

Oglasi

Vrhunac njegove sezone ipak je bilo osvajanje Svjetskog prvenstva s Argentinom u Kataru, no imao je i dosta problema s povredama.

Juventus nije bio spreman da pregovara s Di Marijom oko produženja saradnje, a nije poznato gdje će on nastaviti karijeru. Fabrizio Romano tvrdi da bi se mogao vratiti u Benficu, svoj prvi klub u Evropi u koji je došao iz Rosarija, a kasnije je igrao još za Real Madrid i Manchester United.

Pored Di Marije nedavno su posljednju utakmicu pred publikom u Torinu odigrali i Adrien Rabiot i Leandro Paredes. Rabiot odlazi kao slobodan igrač, a Paredes se vraća u PSG.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Vrlo je moguće da će još neka imena napustiti redove torinskog kluba i vidjet ćemo kakav će ljetni prijelazni rok odraditi rukovodstvo Bianconera.

Juventusu su oduzeti bodovi, pa je ostao bez plasmana u Ligu prvaka, a nije uspio ni da osvoji nijedan trofej.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi