To ni dva golmana ne brane: U Turskoj se ne pamti ovakav gol

Majstorija Loshaja

To ni dva golmana ne brane: U Turskoj se ne pamti ovakav gol

E. Čaušević

Ankaragucu i Istanbulspor remizirali su danas (1:1) u meču 28. kola turske Superlige, a utakmicu je obilježio spektakularan pogodak Floriana Loshaja.

Utakmica Ankaragucua i Istanbulspora ponudila nam je dosta uzbuđenja, te smo na kraju vidjeli dva gola, ali i po crveni karton na obje strane.

Domaći su već u 38. minuti ostali s igračem manje kada je golman Ertac Ozbir dobio direktan crveni karton zbog žestokog prekršaja nad jednim igračem Istanbula.

Istanbulspor je brojčanu prednost na terenu iskoristio u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena kada je Florian Loshaj stupio na scenu i zabio gol za pamćenje.

Loshaj je prvo fantastičnim driblingom prošao jednog igrača domaćeg tima, a zatim je kao iz topa ispalio loptu u mrežu Ankaragucua.

Oglasi

Takav udarac ne brane ni dva golmana i jasno je da se nije imalo šta zamjeriti čuvaru mreže domaćih. Spektakularan gol Loshaja možete pogledati na OVOM LINKU.

Iako je Ankaragucu imao igrača manje domaći su početkom drugog poluvremena uspjeli da dođu do izjednačenja.

Igrala se 53. minuta kada je Cigerci asistirao Bassogogu koji je pogodio mrežu Istanbula za 1:1 i veliko slavlje na tribinama.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Do kraja utakmice bilo je nekoliko dobrih prilika s obje strane, ali se rezultat nije mijenjao i ostalo je do kraja 1:1.

Ankaragucu je na 13. mjestu sa 30 bodova, dok je Istanbulspor posljednji sa svega 13 bodova iz 28 odigranih utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi