Očekivan ishod bosanskog derbija u Turskoj, Edin Džeko i dalje posti, neki ga optužuju za skandal

Igrala su četiri bh. igrača

Očekivan ishod bosanskog derbija u Turskoj, Edin Džeko i dalje posti, neki ga optužuju za skandal

Admin Čaušević

Fenerbahce je upisao vrijednu pobjedu u svojevrsnom bosanskom derbiju u prvenstvu Turske. Na stadionu Sukru Saracoglu sa 2:1 savladan je Ankaragucu sa 2:1.

Utakmica za favorizovani Fenerbahce nije počela baš najbolje pošto je Dominik Livaković skrivio penal i gosti su stigli do vodstva.

Otišao je Hrvat u prazno, faulirao protivničkog igrača, a sa bijele tačke siguran je bio Cigerci koji je golmana poslao u jednu, a loptu u drugu stranu.

Ipak, domaćinu nije trebalo dugo da preokrete pošto je Cengiz Under u razmaku od desetak minuta postigao dva gola za preokret.

U 20. minuti Underov jedan oštar centaršut je završio u mreži gostiju, da bi isti fudbaler u 32. minuti donio preokret domaćinu.

Oglasi

Edin Džeko je i četvrti meč u nizu završio bez gola. Imao je popularni Dijamant niz prilika da zabije gol, ali nije uspio. Zamijenjen je u 71. minuti.

"Krivac" za to je i bh. štoper Nihad Mujakić koji je odigrao sasvim korektan meč i može se reći da je zaslužio prolaznu ocjenu za svoj nastup.

Inače, Džeko se našao na meti optužnica navijača Galatasaraya nakon što je u jednom duelu laktom udario igrača Ankaragucua.

Navijači Galate smataraju da je Džeko za svoj start morao zaslužiti najmanje žuti karton, ali glavni arbitar meča Aydin mu nije dao javnu opomenu.

Suđenje u Turskoj je pod lupom, vodi se mrtva trka za titulu prvaka pa nije iznenađenje zašto se traži i "dlaka u jajetu" pogotovo od strane navijača Fenerbahcea, odnosno Galatasaraya.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Za Fenerbahce je cijeli meč odigrao Rade Krunić, dok je za goste u drugom poluvremenu priliku dobio Riad Bajić.

Sa pobjedom na Ankaragucuom Fener se izdvojio na prvom mjestu na tabeli, s tim da će Galatasaray svoj meč protiv Gaziantepa igrati u ponedjeljak.

Top Komentari

Amaru
Smarate o klocku koji dise na skrge, malo vise pisanja o Dalu i mladjim momcima, svaka vijest o klcu pise doticni novinar
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi